**۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸: روز شهادت استاد مطهری و درسهای بهدستآمده از آن**
در روز ۱۲ اردیبهشت ۱۳۵۸، هنگامی که انقلاب اسلامی ایران هنوز به پنجاهمین روز حیات خود نرسیده بود، دستکمکها برداشتهای اشتباه از مبانی انقلاب باعث حادثهای خورده و ترور استاد مرتضی مطهری توسط گروه فرقان، به رهبری اکبر گودرزی، رخ داد. این واقعه، برات امام خمینی (قده) و امت ایران، غمآور و تلخ بود، اما در عین حال آموزنده بهشمار میآمد. همینطور روز معلم به این معنا انتخاب شد که یادآور اهمیت نقش معلمها و تأثیر آنها در شکلگیری ارزشها و مفاهیم باشد.
**aos** تحلیل ریشههای انحراف فکری گروه فرقان و شخصیتهایی چون اکبر گودرزی نشان میدهد که غیبت معلمهای حقیقی و شناختهای ناقص میتواند منجر به آmadهای تخریبکننده شود. در یکی از گواهیها، مرحوم شجونی به نقل از یکی از فعالان جریان چپ مذهبی میگوید که در یک جمع، سخنرانان به روحانیون حمله میکردند و آنها را خائن میدانستند. این سخنان، در عین اشتباه، به گودرزی و دوستانش اثر گذاشت و آنها را به جهت معاکس هدایت کرد.
**os** بحث در مورد انحرافات فکری در جریانها دیگر نیز نشاندهنده ضرورت درک صحیح م>Action** به شخصیتهای محوری است. مثالهایی چون ابریشمچی، شخص دوم سازمان نفاق، که در ابتدا مسعود رجایی را نفرین میکرد، پس از طلاق همسرش برای او به نقطةای از دری.eq بازنگری رسید البتا در نتیجه عدم درک صحیح مسائل، به سمتگیریهای اشتباه انجامید.
**os** رابطه معلم و دانشآموز در جوامع انقلابی و مذهبی بسیار حساس است. این رابطه میتواند باعث شکلگیری یا تخریب ارزشها باشد. معلمان و رهبران روشنفکر میبایست نقش سنجش حق و باطل را مسئولیتدارانه بر عهده بگیرند و از جو افراطیگری و خودسری آگاهسازی کنند.
**os** در نهایت، روز معلم به بیش از اینکه م RID. برای تجلیل از مقام معلمان باشد، نشاندهنده مسئولیتهای بزرگ آنها در هدایت نسلهای آینده است. رهبری انقلاب اسلامی در مناسبات مختلف همواره تأکید کردهاند که اختلافها و اقدامات خودسرانه میتوانند جبهه را تهدید کنند و اهمیت این است که همیشه به نقد سازنده و عمیق بر خود و بر چشماندازهای اجتماعی توجه شود.