رویداد۲۴| به گزارش ایسنا، عده ای از شرکتکنندگان جشنواره بینالمللی رسانهای «صبح» با حضور در سازمان انرژی اتمی ایران و بازدیدی از نمایشگاه دستاوردهای اخیر صنعت هستهای کشور، با بهروز کمالوندی، معاون امور بینالملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران، ملاقات کردند.
کمالوندی در این جلسه، به پاسخهایی برای سوالات رسانههای خارجی پرداخت و به مصاحبهی اخیر دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا، اشاره کرد: جدیدترین موضوع مورد توجه، اظهارات رییسجمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبههای اخیر است.
وی افزود: برای پاسخ به برخی از زوایای این اظهارات باید گفت که بیش از ۱۷ هزار نفر در صنعت هستهای ایران، در شهرهایی مانند تهران، بوشهر، اراک، کرج، قم، نطنز و یزد در بخشهای مختلف این صنعت، با علاقه فعالیت میکنند. این شخصیتها در حوزههایی مانند سلامت، کشاورزی، صنعت، لیزر و سایر فناوریهای نوین به فعالیت میپردازند.
او اعلام کرد: ایران خوشبختانه پیشرفتهای قابل توجهی در محدوده فنآوریهای هستهای داشتهاست. به عنوان نمونه، صبح امروز رییس سازمان انرژی اتمی ایران از مرکز پرتو فرایند نوین قزوین بازدید کرده و به بررسی آخرین وضعیت اقدامات این مرکز پرداخته است.
کمالوندی همچنین توضیح داد: موسسه آمریکایی استنفورد در سال ۱۳۵۳ اولین بار ضرورت توسعه نیروگاههای هستهای ایران را مطرح کرده و قراردادهای مختلف با کشورهایی مانند آلمان، بلژیک و فرانسه به این منظور امضا شد. این کشورها پس از پیروزی انقلاب اسلامی خواستار متوقف شدن پروژه خود شدند.
معاون سازمان انرژی اتمی، مدلهای تعیین درصد سهم انرژی هستهای در میزان تامین انرژی کشور، از قبیل مدلهای LEAP, MESSAGE, WASP را معرفی کرد و گفت: حداقل درصد برق هستهای براساس هر یک از این مدلها بین ۸ تا ۱۴ درصد است.
وی مزیتهای اقتصادی، امنیتی و تامین پایدار از طریق متنوعسازی منابع انرژی، به عنوان عوامل مهم در تکیه بر انرژی هستهای ایران تاکید کرد و تصریح کرد: ما نمیتوانیم به انرژیهای فسیلی برای تامین انرژی وابسته باشیم.
کمالوندی با تاکید بر اهداف سند جامع راهبردی صنعت هستهای ایران برای تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هستهای اظهار کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، پروژههای ساخت نیروگاههای اتمی به دلیل عدم زرق و Zwص در اروپا و آمریکا متوقف شد. اما ما به تدریج موفق شدیم نیروگاه اتمی بوشهر را بهرهبرداری کنیم. اکنون در حال ساخت نیروگاههای اتمی دیگر در کشور برای تولید برق هستهای هستیم.
او همچنین به امنیت انرژی در ایران اشاره کرد: ما نمیتوانیم به انرژیهای فسیلی برای تامین انرژی متکی باشیم، زیرا استفاده از انرژی هستهای دیرباز و بدون آلودگیهای محیطی است. بنابراین حق هر کشوری گرفتن نفع از فنآوری هستهای است.
وی بیان کرد: ترامپ نمیتواند برای ایران تصمیم بگیرد که از انرژی هستهای بهرهمند باشد یا نباشد. حق ایران است که از انرژی صلحآمیز هستهای استفاده کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: ما در چارچوب تعهدات بینالمللی مانند NPT فعالیت میکنیم و به آن پایبندیم. بر اساس حکمیت قانون و اساسنامه آژانس، حق داریم از فنآوریهای هستهای صلحآمیز بهرهمند باشیم.
وی افزود: استفاده از فنآوری هستهای صلحآمیز بدون هیچگونه تبعیض برای ایران از اولویتهای ما است.
وزیر امور خارجه آمریکا اشتباه میکند
کمالوندی اعلام کرد: در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران تنها کشور غیر دارنده سلاح هستهای است که غنیسازی انجام میدهد، باید گفت که این ادعا غلط است. کشورهایی مانند هلند، بلژیک، کره جنوبی، برزیل و ژاپن نیز بدون داشتن سلاح هستهای غنیسازی انجام میدهند.
او توضیح داد: ما با تعهدات و همکاریهای خود با آژانس و شفافیت فعالیتهای خود، زمان را برای بازرسیهای بینالمللی صرف کردهایم. این بازرسیها نشاندهنده صلحآمیزی همه فعالیتهای هستهای ما است.