دیدارنیوز: یک متخصص در حوزه سیاست خارجی گفت: اسناد تاریخی طولانی خلیج فارس به وجود آن با این نام اشاره دارد و این حقیقت با پول تغییر نخواهد کرد. همچنین، ترامپ و کشورهای عربی در این مسیر هیچ نتیجهای نخواهند دست یافتند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که دونالد ترامپ برنامه دارد در یک اعلامیه دیگر اعلام کند که از این پس آمریکا نام خلیج فارس را خلیج عربی میشناسد. این خبر باعث ایجاد موجی از انتقادات شد، به ویژه در ارتباط با سفر ترامپ به عربستان. ساعتها بعد، ترامپ با یک توضیح عقبنشینی کرد و گفت که هنوز هیچ تصمیم نهایی در این مورد گرفته نیست.
محمدحسن آصفری، تحلیلگر مسائل بینالمللی، در مصاحبهای با “دیدارنیوز” گفت: «ترامپ برای کسب سود از کشورهای عربی حاضر به هر کاری است. امروز بدهیهای آمریکا تقریباً به چند تریلیون دلار افزایش یافته و رهبری آمریکا هیچ اقدامی را برای جبران آنها فرض نمیکند. از ایجاد تنشهای نظامی در منطقه برای فروش سلاح تا سعی برای تصرف سرزمینهای دیگر کشورها یا نقض پیمانهای بینالمللی، ایالات متحده هر امری را برای تعادل بدهیهایش انجام میدهد. ترامپ همچنین با روشهای اقتصادی خود، مانند بازیهای بورسی، موفق شده بخشی از بدهیهایش را کاهش دهد و حالا برای جبران دو و نیم تریلیون دلار بدهیهای اضافی خود در حال تلاش است. یکی از راههای او در این زمینه ایجاد بیامنی در منطقه و تحریک کشورها برای خرید سلاح است».
او ادامه داد: «موضوع خلیج فارس نیز در این چارچوب قرار دارد. با این حال، تغییر نام خلیج فارس به نامهای کاذب هیچ سودی برای کشورهای عربی نخواهد داشت، زیرا اسناد تاریخی غنی به وجود این نام اشاره دارد و این واقعیت با پول تغییر نخواهد کرد. همچنین، ترامپ و کشورهای عربی نمیتوانند در این مورد پیشرفت داشته باشند».
این تحلیلگر همچنین بیان کرد: «نام خلیج فارس نهادی است که ترامپ یا کشورهای عربی نمیتوانند آن را تغییر دهند. مقامات ایران باید این موضوع را از طریق کانالهای حقوقی و قضائی دنبال کنند. دستگاه قضائی کشور باید از طریق سازمانهای بینالمللی و وزارت امور خارجه از طریق سازمان ملل و مشاوره با سایر کشورهای منطقه پیگیری کنند تا اینچنین مسائلی در آینده مطرح نشوند».
آصفری در نهایت گفت: «مطرح شدن موضوع ادعا برای جدایی جزایر سهگانه همچنین نگرانیهایی در میان مردم ایران ایجاد کرده است. این جزایر بخشی از خاک ایران هستند. وزارت راه و شهرسازی باید از طریق اجرای طرحهای توسعهای به پیشبرد توسعه“You مانع از شکلگیری ادعاهایی در این زمینه شود. مقابله با این نوع دعاوی از طریق روشهای دیپلماتیک، اقدامات حقوقی و توسعهی عمرانی ممکن است».