رویداد ۲۴| پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما، در پاسخ به اظهاراتی که میگویند تنظیمگر مجوزهای اعطا شده را میتواند باطل کند، اظهار داشت: “وظیفه تنظیمگر این است که مجوز را صادر کند و همچنین نظارت بر رفتار مجوزگیرندگان را به دوش بگیرد. اگر مجوزگیر پا از ضوابط صرف کند، مجوزش باید باطل شود.” او افزود که این وظیفهای است که تنظیمگران در حوزههای مختلف رسانهای ایفا میکنند.
یاداگیری از تجربیات گذشته، جبلی گفت: “سوگیری نهاد تنظیمگر، مجوز دادن و نظارت بر مجوزگیرندگان است. تاکنون به یاد من نیست که مجوزی باطل شده باشد.”
تلاش برای برطرف کردن سوءتفاهمها
جبلی تاکید کرد: “ما با تهیهکنندگان، تولیدکنندگان حتی صاحبان پلتفرمهای محتوا به صورت مستمر تعامل داریم. تلاش ما این است که در صورت وجود سوءتفاهم، این مسائل را با گفتوگو و بررسی برطرف کنیم.” او ادعا کرد که این رویه از زمانی که ساترا تشکیل شد، کمکم ارتقاء یافته است.
در مورد شورای مجوز تولید، جبلی افزود: “این شورا از چهرههای معتبری تشکیل شده که در حوزههای مختلف صنعت تولید محتوا فعالیت میکنند. هر مجموعهای که نیاز به مجوز تولید دارد، باید پیش زمینههای ایده، فیلمنامه و داستان به این شورا برود. در صورتی که این مجموعه با ضوابط مطابقت داشته باشد، مجوز صادر میشود. در غیر این صورت، باید ضوابط تعیین شده را رعایت کند.”
-SA과TA- و حداقل اقدامات در برخورد با نقض مجوز
جبلی یادآور شد: “پس از صدور مجوز تولید، اگر تکنفری بر Aura قواعد خلاف کند، ساترا تذکر میدهد. در صورت عدم واکنش، ساترا باید شکایت کند و در ادامه به مراجع قضایی هدایت شود. این یکی از مسائلی است که بهطور سریع به همه اعلام و تذکر داده شده است.”
جبلی همچنین بیان کرد: “ما در دوران جدید ریاست ساترا، تلاش میکنیم تا با تولیدکنندگان محتوا معاونت بیشتری داشته باشیم. حتی قبول داریم اگر آنها با ما همکاری کنند، میتوانیم از آنها تبلیغ کنیم، تیزر آنها را پخش کنیم و حتی حق پخششان را بخریم.”
تعادل بین هنرمندی و تسلط حاکمیت فرهنگی
در مورد توضیحاتی که رئیسجمهور در دوره انتخابات ارائه کرده بود، جبلی گفت: “HENRy اثر هنرمند است، اما دورهای فرهنگی نیز وجود دارد. دولت و نهادهای مرتبط باید مراقبت از سلامت فرهنگی و اخلاقی جامعه را بر عهده داشته باشند. اگر تولیدکنندگان محتوا از این ضوابط خارج شوند، نهادهای حکومتی باید برای حفظ این سلامت اقدام کنند.”
:void- تهمت جناحی عمل کردن به رسانه ملی
جبلی در پاسخ به ادعاهای جناحی عملکردن صدا و سیما، گفت: “یکی از تهمتهای بیپایهترین تهمت ادعای جناحی عمل کردن است. این خود از كيفیت نااردی نظارتکنندگان و نقدکنندگان شناخته میشود. منظور قطعاً این نیست که رسانه ملی در تبعیت از جناحی خاص عمل میکند.” او ادامه داد: “رویههای رسانه ملی در تمام دوران، حتی در دورههای انتخاباتی، همیشه ملی بوده و هیچ شواهدی از جناحی عملکردن رسانه ملی وجود ندارد.”