گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، تحت نظریت علیرضا جلالیان، عملیات «بیت‌المقدس» یا «الی بیت‌المقدس» در نیمه‌شب ۹ اردیبهشت ۱۳۶۱ هجری شمسی با رمز «وعلی بن ابی‌طaleb علیه السلام» آغاز شد. هدف این عملیات، آزادسازی مناطق اشغال شده باقی‌مانده در استان خوزستان پس از عملیات‌های قبیله، طریق‌القدس و فتح‌المبین بود. منطقه‌ای که بیشترین تأکید بر آن داشته شد، بخش ساحلی غربی رودخانه کارون در خرمشهر است که از آبان ۱۳۵۹ در تحت کنترل دشمن بود. همچنین، شهرهای هویزه و پادگان حمید در این عملیات آزاد شدند.

«بیت‌المقدس» یا «الی بیت‌المقدس»؟

در توصیف این عملیات، راویان و فرماندها از هر دو نام «بیت‌المقدس» و «الی بیت‌المقدس» بهره‌برده‌اند و م牺牲ت‌ها و مجاهدت‌های سپاه شماره ۲۷۳۳ به دست می‌آید. این سند مربوط به یک پیام رادیویی فرمانده کل سپاه پasdاران انقلاب اسلامی، محسن رضایی، در ۲:۱۵ دقیقه صبح ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ در قرارگاه کربلا می‌باشد:

محسن رضایی در این پیام گفته است: «علت نامگذاری این عملیات این است که به تمام دنیا فلسفه و خط مشی آینده ما را پس از این عملیات اعلام کنیم که ما به سمت بیت‌المقدس هستیم. صدام و حکومت عراق ممکن است تبلیغ کنند که ما قصد تجاوز داریم. اما با نام‌گذاری این عملیات مشخص کردیم که هیچ قصد تجاوز به کشوری نداریم و هدف اصلی ما خروج اجنبی‌ها و مохран از خاک کشورمان است. هدف نهایی ما آزادی بیت‌المقدس و خانه خداست که باید از نجاست صهیونیست‌ها و امپریالیست‌ها پاک شود.»

این متن نشان می‌دهد که هر دو نام «بیت‌المقدس» و «الی بیت‌المقدس» در نام‌گذاری عملیات معتبر هستند، هرچند که در اغلب سند‌ها از نام «بیت‌المقدس» استفاده شده است و اخیراً نام «الی بیت‌المقدس» رایج‌تر شده است.

پایان پیام/ 119

توسط jahankhabari.ir