فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران خبر داد که حملات مرگبار به خبرنگاران فلسطینی در غزه را رصد و گزارش می‌کند. این اعلامیه با تقدیر همبستگی اساتید و فعالان رسانه‌ای ایران با خبرنگاران فلسطینی صادر شده است.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، منیر زعرور، مدیر سیاست‌ها و برنامه‌های جهان عرب و خاورمیانه در فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، در پاسخ به نامه‌ای از اساتید دانشگاه و رسانه‌ها برای اقدام فوری در قبال تداوم کشتار خبرنگاران در غزه، از همدردی ایرانیان با روزنامه‌نگاران مظلوم غزه تقدیر و تشکر کرده است.

متن پاسخ منیر زعور به استادان دانشگاه و فعالان خبری و رسانه‌ای ایران به شرح زیر است:

«همکاران گرامی،

از تماس شما با فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، ابراز نگرانی‌های خود و همبستگی با روزنامه‌نگاران فلسطینی، سپاسگزاریم. شما احتمالاً مطلع هستید که فدراسیون منابع قابل توجهی را برای حمایت از روزنامه‌نگاران فلسطینی اختصاص داده و حملات منجر به کشته و زخمی شودن صدها روزنامه‌نگار را رصد و گزارش می‌کند. از تمام مکانیزم‌های حقوقی بین‌المللی برای پاسخگو کردن دولت اسرائیل به خاطر کشتار هدفمند روزنامه‌نگاران در فلسطین استفاده می‌کنیم.»

در روزهای اخیر، شماری از اساتید دانشگاه و رسانه‌های ایران برای اقدام فوری از سازمان‌های جهانی خواسته‌اند که جنایات مرگبار خبرنگاران را محکوم کنند و رژیم صهیونیستی را در دادگاه‌های بین‌المللی تحت پیگرد قانونی قرار دهند. این استادان و فعالان در این نامه‌ها تاکید کرده‌اند که غزه در سال ۲۰۲۴ به خانه خطرناک‌ترین جهان برای رسانه‌ها تبدیل شده است، جایی که یک پس‌از هر سه کشته شده در بمباران‌های ارتش اسرائیل روزنامه‌نگار بوده‌اند. هدف‌گیری غیر قانونی خبرنگاران نقضی آشکار از حقوق بشر و کنوانسیون‌های بین‌المللی است که مصداق جنایت جنگی و تلاش برای خاموش کردن حقیقیت و فجایع انسانی غزه به شمار می‌رود.

سازمان‌های بین‌المللی برای ثبت شواهد و انجام تحقیقات گسترده‌ای درباره این جنایات مسئول هستند، به دلیل اینکه رژیم اسرائیل با ایجاد جوی مش /(جو) خفه و محدودیت‌های رفت‌وآمد در تلاش است تا سرنخ‌های جنایات خود را منتفی کند. امضاکنندگان این نامه‌ها بر ضرورت افزایش حمایت‌ها و اتخاذ تدابیر سختگیرانه برای حفاظت از خبرنگاران تأکید کرده‌اند و از مجامع جهانی خواسته‌اند که به محکومیت فوری این جنایات و جمع‌آوری مستندات و ارائه گزارش جامعی درباره وضعیت خبرنگاران در مناطق جنگی غزه بپردازند. همچنین، از ابزارهای حقوقی و دیپلماتیک برای توقف فوری کشتار خبرنگاران و جلوگیری از پاک‌سازی نژادی و خاموش‌سازی رسانه‌ای استفاده شود. دولت‌ها و رژیم صهیونی نیز باید از تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند و در صورت نقض حقوق انسان، اقدامات مقتضی انجام شود.

توسط jahankhabari.ir