**تاریخ انتشار: ۱۰/۰۵/۲۰۲۵ – ۱۳:۴۴ +۲ گرینویچ • به‌روز‌شده در: ۱۸:۲۴**

در روز پیشین، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، و جمیسون گریر، نماینده تجاری رئیس‌جمهور ترامپ، با هیئتی از چین به رهبری معاون نخست‌وزیر هه لیفنگ ملاقات کردند تا در مورد تعرفه‌های سنگینی که اخیراً بین دو کشور به‌کار گرفته شده‌است، مذاکره کنند.

در هفته‌های اخیر، آمریکا تعرفه‌های واردات بسیاری از کالاهای چینی را تا ۱۴۵ درصد افزایش داده، و چین نیز به‌عنوان واکنش، تعرفه‌هایی تا ۱۲۵ درصد بر کالاهای آمریکایی وارد شده‌است. این اقدامات باعث اختلال قابل‌توجهی در جریان تجاری میان دو کشور شده‌است، در حالی که تجارت دوجانبه آن‌ها در سال گذشته بیش از ۶۶۰ میلیارد دلار ارزش داشته است.

همچنین، گمان نمی‌رود این مذاکرات به توافقی جامع منجر شود، اما کارشناسان اقتصادی امیدوارند حتی کاهش جزئی در تعرفه‌ها می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از پیشرفت و عزم طرفین برای کاهش تنش‌ها تلقی شود.

قبل از این، آمریکا و چین در سال ۲۰۲۰ توافق‌نامه‌ای موسوم به «فاز اول» امضا کردند که هدف آن رسیدگی به مسائلی چون انتقال اجباری فناوری، حقوق مالکیت فکری و مبارزه با قاچاق مواد مخدر بود، اما به‌دلیل شیوع ویروس کرونا، اجرای این توافق به سرانجام نرسید.

مذاکرات فعلی در حالی برگزار می‌شود که بازارهای مالی، شرکت‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان با نگرانی وضعیت را دنبال می‌کنند.

بسنت و گریر در طی سفر خود به ژنو همچنین با رئیس‌جمهور سوئیس، کارین کلر سوتر، ملاقات کردند. سوئیس، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین قطب‌های صادراتی اروپا، نگران تأثیرات منفی تعرفه‌های جدید آمریکا بر بازارهای جهانی و اقتصاد خود است، به‌ویژه افزایش تعرفه‌های واردات کالاهای اروپایی از ۱۰ به ۳۱ درصد. این وضعیت باعث شده تا مذاکرات ژنو بیش از پیش مورد توجه ناظران بین‌المللی قرار گیرد.

توسط jahankhabari.ir