متن خبر بازنویسی‌شده:

با گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت‌الله سبحانی در همایش به مناسبت صدمین سال بازپا‌🇬‌ی حوزه علمیه قم، که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد، به تاریخ تحولات حوزه‌های علمیه که ریشه در سنت علمی اهل‌بیت(ع) دارد، اشاره کرد.

آیت‌الله سبحانی در ابتدا، اهمیت حوزه فقه و حدیث مدینه منوره را توصیف کرد که از اوائل قرن اول هجری و زمان حضور پیامبر اسلام(ص) تا دوران خلافت امام باقر(ع) و امام صادق(ع) منعکس بود. او افزود که تعداد زیادی شاگرد برجسته توسط این دو امام تربیت شدند که پایه‌های استوار فقه و حدیث را بنا کردند.

مرجع تقلید، اهمیت حوزه کوفه را نیز برجسته کرد که پس از مهاجرت شاگردان ایمان باقر(ع) و امام صادق(ع) به این شهر، به یکی از مراکز علمی مهم تبدیل گردید. همچنین به نقش امام رضا(ع) در پایه‌گذاری حوزه علمیه خراسان اشاره کرد، که در این منطقه آثار علمی معتبری از جمله تفسیر عیاشی و رجال کشی تدوین گردید.

آیت‌الله怙-reaching text cut off, continuing:

visión توضیح داد که حوزه علمیه قم از دوران مهاجرت اشعری‌ها در قرن سوم هجری تا قرن ششم ادامه داشت و در حمله مغول به ویژه بودتگی خود را از دست داد. با این حال، او اشاره کرد که حوزه قم در دوران صفویه دوباره شکوفایی یافت و در قرن یازدهم به مرکزی اصلی تحول یافت. در این دوره، شخصیت‌های برجسته‌ای چون صدرالمتألهین، فیض کاشانی و شیخ فیاض نقش مهمی در تقویت حوزه داشتند.

در ادامه اشاره کرد که حوزه قم در قرن‌های بعدی نیز برخوردار از فعالیت‌های علمی برجسته بود و جمعی از علماً و م termed برجسته در آن حاکی از اهمیت این شهر بودند.

آیت‌الله سبحانی نقش حاکی از آیت‌الله حائری را در تأسیس حوزه‌های علمیه نوین قم برجسته کرد. او فرماید: حائری در سال‌های ۱۳۱۶ تا ۱۳۲۴ هجری شمسی حوزه‌ای در اراک تأسیس کرد و بدون تاثیر از اختلاف‌ها، سیر تعلیم و تربیت را ادامه داد. سپس در سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۴۰ هجری، حوزه علمیه اراک را اداره کرد.

در پایان، به زهود و آگاهی آیت‌الله حائری از شرایط زمانی و توانایی‌اش در توصیف معانی عمیق بسیار در کلمات کوتاه اشاره کرد و گفت: آیت‌الله حائری مثالی برای علماء بود که با دانش و انقلاب زمانه، تربیت علماً و خطیبان متعهد و با ادب را در مقدمه قرار می‌دادند.

توسط jahankhabari.ir