در ملاقاتی با فرماندهان سپاه و بسیج، رهبر معظم انقلاب اسلامی، آقای امام خمینی (ره)، در ۱۷ اردیبهشت ۱۳۷۹، به موضوع «بسیج سازندگی» پرداخت و مطرح کرد: «فکری به ذهن من آمد که برای راه‌اندازی این طرح به آقای حجازی و آقای سعیدی‌کیا می‌توان اعتماد کرد. نمی‌دانم این پروژه چه مسیری طی کرده است؟»

همگانی شدن فعالیت‌ها برای تحقق عدالت و پیشرفت

این فکر بر این اساس بود که در مسیر سازماندهی فعالیت‌های تابستانه کودکان و دانش‌آموزان، به‌ویژه پس از کنکور، این شباب را در کنار دستگاه‌ها مانند جهاد سازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری، در مسیر ساخت و ساز و بهبود زیرساخت‌ها در مناطق محروم کشور به کار گرفت. این همراه با بودجه‌ای از سوی دولت برای پروژه‌های بنیادی مانند ساخت مسجد، غسال‌خانه، جاده و بهبود مزارع در روستاهای محروم.

این ایده‌ها موجب شکل‌گیری سازمان بسیج سازندگی شد، به‌طوری‌که این سازمان با حضور در مناطق محروم کشور به مبارزه با محرومیت توجه خاص کرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعتماد به نیروی مقاومت بسیج (سازمان بسیج مستضعفین فعلی)، به‌جای اعمال بخشنامه‌ها و تصمیمات دولتی، به سازماندهی و مشارکت جوانان برای رفع محرومیت‌های مناطق محروم پرداخت.

رهبر معظم انقلاب در ادامه، برای انجام این طرح‌ها توصیه کرد که مبلغ ناچیزی به نام «پاداش عرفی» به جوانان داده شود، اما بسیاری از این شب bach‌ها خواستار این پاداش نبودند و حتی از پس‌انداز‌های شخصی خود برای اجرای طرح‌ها استفاده می‌کردند.

حضور و فعالیت‌های گسترده جوانان در این سازمان باعث می‌شد که رهبر معظم انقلاب در خطاب‌های خود به آنها ابراز تقدیر کرده و موفقیت‌ها و توانایی‌های شان را مورد تشویق قرار دهد. در پیام‌های مختلف، ایشان از جوانان می‌خواستند کیفیت و کمیت فعالیت‌های خود را افزایش دهند، اندیشه‌ها و اقدامات مثبت خود را ترویج دهند و با مردم مناطق محروم همکاری کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطابی دیگر به جوانان گروه‌های جهادی، بر اهمیت فعالیت‌های بسیج سازندگی تأکید کرد و این نکته را مطرح کرد که این فعالیت‌ها به فعال‌سازی استعدادهای داخلی، کشف بالقوه‌های خود، تجربه‌گذاری و شناخت واقعی زندگی مردم کمک می‌کند.

در مناسبت هفتمین شب خاطره گروه‌های جهادی، رهبر معظم انقلاب اسلامی خاطرات و تجربیات این جوانان را مورد قدردانی قرار داد و اعلام کرد که این خاطرات می‌تواند به عنوان سندی پرافتخاری برای آینده کشور و انقلاب باشد.

انتهی پیام / ۲۳۱

منبع

توسط jahankhabari.ir