هدایت‌الله خادمی، تحلیلگر مسائل سیاسی و اقتصادی، دستاوردهای مذاکرات بین ایران و آمریکا را بحث کرد و اظهار داشت: “اگر این مذاکرات به نتیجه مبارکی برسد، کشور به سرعت ثبات اقتصادی خواهد یافت.” این اظهار نظر در همین حال این نکته را به چشم می‌کشاند که کشور بیش از این تحمل تحریم‌ها را ندارد.

در یک گفت‌وگو با نامه‌نیوز، خادمی ادامه داد که حذف تحریم‌ها ایران را به “بهشت سرمایه‌گذاری” تبدیل می‌کند، حتی اگر سرمایه‌گذاران آمریکایی فوراً وارد نشوند، سایر شرکت‌های اروپایی و آسیایی علاقه‌مند به ورود بازار ایران هستند. او بر این بnakد که هم‌اکنون چینی‌ها و هندی‌ها نیز توان دارند در این بازار فعالیت کنند، البته محدودیت‌هایی ناشی از تحریم‌های آمریکا همچنان مانع شده است.

خادمی همچنین بر توانایی ایران در دسترسی به بازارهای جهانی و به‌روزرسانی صنایع‌شدن با ورود تکنولوژی‌های مدرن تأکید کرد. این امر می‌تواند رونق تولید و صادرات را ایجاد کرده و در نهایت از رکود اقتصادی، ایجاد اشتغال و کاهش تورم نتیجه گیری کند.

در ادامه، او به اشاره به امکانات زیاد کشور در حوزه گردشگری گفت: “با فراهم‌سازی زمینه‌های لازم، می‌توانیم از ظرفیت‌های بالقوه به ارزش‌سنجی خود برسیم و درآمد سالانه قابل توجهی را به دست آوریم.” او ستایش حاصل ثروت‌های طبیعی و تاریخی ایران را ارائه داد و اضافه کرد که توافق با آمریکا می‌تواند فرصت‌های رشد اقتصادی را برای این کشور رقم بزند.

در نهایت، خادمی تحلیل داد: “متأسفانه طی ۱۵ سال گذشته، وضعیت ایران به طوری آسیب دیده است که تبدیل به کشوری بکر شده‌است.” او بر اهمیت تداوم مذاکرات و برداشتن تحریم‌ها دربرابر چالش‌های شدید انرژی، آب، سوخت و معیشت کشور تاکید کرد. خادمی خاتمه گفت: “امیدواریم این توافق نه تنها به ثبات اقتصادی، بلکه به تحولات مثبت گسترده‌تری در حیات اجتماعی و اقتصادی ایران منجر شود.”

توسط jahankhabari.ir