بر اساس گزارش‌های اخبار شهرآرا، پس از ۷۲ روز محاصره‌ی کامل غزه و قطع ورود کمک‌های بشردوستانه، در تاریخ ۱۲ ماه می ۲۰۲۵، ۳۵ خودروی حمل‌ور حاوی کمک‌های غذایی و دارویی وارد این منطقه شده‌اند. این ورود برای اولین بار پس از بسته شدن کامل گذرگاه‌ها توسط اسرائیل در ۲ مارس (۱۲ اسفند)، رخ داده است.

به طوری که وضعیت انسانی این منطقه به شدت بحرانی شده بود. بر اساس آمارهای مرتبط با سازمان ملل، بیش از ۸۷۶ هزار نفر از شهروندان غزه در مواجهه با ناامنی غذایی شدید بودند و حدود ۳۴۵ هزار نفر در آستانه قحطی قرار داشتند. همچنین، هزاران کودک و حدود ۱۶ هزار زن بارdar یا تازه‌زا مبتلا به سوءتغذیه شدید شده‌اند. بی‌شمار جدا از بیمارستان‌ها که برای کمبود منابع، قادر به تأمین نیازهای پزشکی و تأمین غذا نبودند، خانواده‌ها نیز مجبور به مصرف کمتر از یک وعده در روز شدند.

در این مدت، صدها خودروی حمل‌ور که حامل کمک‌های بشردوستانه بودند، در صف‌های پشت گذرگاه‌های مرزی، به‌ویژه در نقاط رفح و کرم‌ابوسالم، منتظر ورود می‌شدند. بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۳۰۰ خودرو در مرز مصر منتظر اجازه ورود به غزه هستند.

سازمان‌های بین‌المللی و مدافعان حقوق بشر، از جمله دیده‌بان حقوق بشر، اسرائیل را به استفاده از گرسنگی به عنوان یک سلاح جنگی متهم کرده‌اند. این عمل به عنوان نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه تلقی می‌شود.

ورود ۳۵ خودروی حمل‌ور حاوی کمک‌ها، بنابراین گامی مثبت است، اما در مقایسه با نیازهای پرورده ۲.۳ میلیون نفر جمعیت غزه، کاملاً کافی نیست. پیش از این جنگ، معمولاً کمک‌های بشردوستانه روزانه از طریق حدود ۶۰۰ خودرو به داخل غزه وارد می‌شد. حالا سازمان‌های امداد غیرビルیخواسته‌های کامل گذرگاه‌ها و تسهیل ورود کمک‌های مستمر و کافی را می‌طلبند تا از وقوع قحطی گسترده جلوگیری شود.

منبع: فارس

توسط jahankhabari.ir