فشار حداکثری برای تسریع توافق ایران و آمریکا

دیدارنیوز: دیپلمات پیشین وزارت امور خارجه ایران، قاسم محبعلی، در گفت‌و‌گوهایی با ایلنا، به وضعیت فعلی در مذاکرات ایران و آمریکا و تأثیرات آن پرداخت. وی اشاره کرد که حکومت جمهوری‌خواه آمریکا بر کنگره آمریکا، موجب امکان رفع موانع مربوط به مذاکرات خواهد شد. این روند با توجه به سابقه مخالفت‌های کنگره در دوره‌های اوباما و بایدن، بعید به نظر می‌رسد که این‌بار نیز با مiting برابر شود.

نقش کشورهای اروپایی در مذاکرات

محبعلی افزود که کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، انگلیس و آلمان که اعضای دائم شورای امنیت هستند، نقش مهمی در هدایت مذاکرات ایران و آمریکا دارند. این کشورها می‌توانند با توجه به اتهاماتشان به ایران، برنامه هسته‌ای ایران را به شورای امنیت برگردانند و مکانیسم ماشه را فعال کنند. با این حال، این کشورها به دلیل منافع خود از پیشرفت مذاکرات طرفدار توافق هستند.

تأثیر وقایع یمن بر مذاکرات

محبعلی به دلایل تعویق مذاکرات اشاره کرد که برخی از این عوامل می‌توانند جزئیات مطرح‌شده در مذاکرات، وقایع یمن و نقش عمان به عنوان میانجی باشند. این موضوعات می‌توانند تأثیرگذار بر مذاکرات باشند.

مذاکرات به صورت دوجانبه و رسمی

وی تاکید کرد که مذاکرات ایران و آمریکا به صورت دوجانبه و رسمی برگزار می‌شوند که به تنهایی جلوه‌ای از نوع خود بی‌سابقه است. این مذاکرات نیازمند تصویب رسمی از سوی مجلس شورای اسلامی ایران و کنگره آمریکا خواهد بود.

رهیافت بین‌المللی ایران

محبعلی افزا داشت که سیاست خارجی ایران بر نحوه تبادل نظر با کشورهای مختلف از جمله چین و روسیه و کشورهای اروپایی تأکید دارد. این رهیافت منجر به تعقیب منافع ملی ایران و بهبود روابط بین‌المللی خواهد شد.

حفاظت از منافع ملی در توافق

در پایان، وی بر اهمیت حل مسائل هسته‌ای و سایر مسائل امنیتی برای رفع تحریم‌ها تاکید کرد و اینکه توافق نهایی باید الزام‌آور و پایدار باشد تا به منافع ملی ایران منجر شود.

توسط jahankhabari.ir