در چهاردهمین کنفرانس الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفته، مسائل مهمی مطرح شد. این کنفرانس در ۲۴ آردیبهشت به طور مجازی آغاز شد و به موضوع «الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت: تمهید مقدمات و الزامات اجرایی» میپرداخت.
یکی از مهمترین ارائهها در این کنفرانس، پنل مربوط به بایستههای سیاسی-امنیتی اجرای سند الگو بود که بعد از ظهر برگزار شد. سخنرانان این پنل عبارت بودند از ابراهیم متقی، سید ابولقاسم نقیبی و سعید حاجیناصری که هر یک به موضوعات مختلف معمول مربوط به الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت اشاره کردند.
**آینده جبهه مقاومت و عمق راهبردی ایران**
ابراهیم متقی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، به موضوع «آینده جبهه مقاومت و عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران» پرداخت. بر اساس مقاله او، جبهه مقاومت یکی از بنیادینترین عناصر نظم سیاسی منطقهای و بینالمللی از دهه ۱۹۹۰ به بعد بوده است. قدرت مقاومت در خاورمیانه به قالبهای هویتی و تاریخ، فرهنگ و کنشهای پیشین مناطق مرتبط مرتبط است. ایران نقش مؤثری در شکلگیری و ارتقاء جبهه مقاومت داشته است. این نقش را میتوان ناشی از فرهنگ سیاسی، قابلیتهای ژئوپلیتیکی و رقابتهای منطقهای دانست.
**مبانی فقهی اقتدار جمهوری اسلامی**
سید ابوفضل نقیبی، استاد دانشگاه شهید مطهری، به مبانی فقهی اقتدار جمهوری اسلامی پرداخت. او اشاره کرد که نظام جمهوری اسلامی اقتدار خود را از دو منبع اسلام و ملت تأیید میکند. این اقتدار بر اساس اصول قانون اساسی، از حاکمیت مطلق خداوند بر جهان و انسان اجتنابناپذیر است و ملت ایمان به خدای یکتا و تسلیم در برابر امر او را بر اساس آموزههای قرآنی مؤلفههای بنیادین نظام حکمرانی میشمارد.
**امنیت اقتصادی، تأمین اجتماعی و مشارکت فعال مردمی**
سعید حاجیناصری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، به مسائل امنیت اقتصادی، تأمین اجتماعی و مشارکت فعال مردمی پرداخت. در مقاله او، او بر آن بود که بررسی ارتباط بین این مفاهیم و اهمیت مشارکت فعال مردمی در تحقق الگوی پیشرفت را مطرح کند. او دلیل کاهش مشارکت فعال مردمی را عدم تأمین امنیت اقتصادی و حقوق اجتماعی میداند.
این کنفرانس به بررسی مسائل مهمی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مربوط به الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت میپردازد و تلاش برای ارائه راهکارهایی برای بهبود آینده کشور را دارد.