**بهروز محبی نجم‌آبادی**، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در مورد چالش‌های دهک‌بندی خانوارها و تعیین مشمولین حمایت‌های دولتی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک و استمرار پرداخت یارانه‌های نقدی موضع‌گیری کرد. او در گفت‌وگوی خود با ایکنا به ایرادات موBABdarrrefاتی اشاره کرد و گفت: “ما شاهد اعتراض‌های گسترده‌ای از مردم هستیم، چرا که دهک‌بندی به‌صورت جامع و همه‌جانبه انجام نشده است. برای مثال، در برخی موارد، مبالغ موقتی به حساب‌های بانکی افراد واریز می‌شود که می‌تواند شاخص درآمدی آن‌ها را به‌شکل غیرواقعی افزایش دهد.”

محبی نجم‌آبادی تاکید کرد که برای افزایش دقت در شناسایی وضعیت اقتصادی افراد، باید به‌جای دهک‌بندی، از روش صدک‌بندی استفاده شود. او عقیده دارد که می‌بایست شاخص‌های موجود به صد واحد تقسیم شوند تا تصویری دقیق‌تر از وضعیت اقتصادی جامعه برداشت شود. همچنین، مسئولان باید ابعاد مختلف معیشت خانوارها را در نظر بگیرند و به‌طور مرتب دهک‌ها را بازنگری کنند.

**صدک‌بندی به جای دهک‌بندی**

وی کارایی مداوم دهک‌ها را تأکید کرد و گفت: “حداقل هر 3 تا 6 ماه باید وضعیت دهک‌بندی افراد تجدیدنظر شود. به‌عنوان نمونه، خانوارهایی هستند که یکی از اعضای آنها مبتلا به بیماری سنگین است و ماهانه مبالغ زیادی برای درمان می‌پردازند. حتی اگر درآمد قابل توجهی داشته باشند، بخش اعظم آن صرف درمان می‌شود.”

**دهک‌بندی منطقه‌ای؛ از راهکارهای پیشنهادی**

محبی نجم‌آبادی ادامه داد: “دهک‌بندی مبنای تصمیم‌گیری برای سیاست‌های حمایتی است و باید دقیق طراحی شود. یکی از اصلاحات ضروری، لحاظ کردن تفاوت‌های منطقه‌ای است. برای مثال، فردی که در تهران 30 یا 35 میلیون تومان درآمد دارد، زیر خط فقر محسوب می‌شود، در حالی که همین میزان در یک شهر کوچک یا روستا متفاوت است. هزینه‌های زندگی در نقاط مختلف کشور نیز یکسان نیست.”

در مورد معیار گردش مالی نیز اضافه کرد: “苒jax گردش حساب بانکی نمی‌تواند به‌طور مجزا معیار دقیقی برای ارزیابی وضعیت اقتصادی باشد. ثبت دارایی‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد، اما در حال حاضر سامانه‌ی جامعی برای این کار وجود ندارد و این مسئله باعث بروز خطا در دهک‌بندی می‌شود.”

در پایان، محبی نجم‌آبادی نسبت به تهدیدات سخنگوی ستاد کالابرگ برای معترضان اظهار نظر کرد: “در حالت‌هایی که خطای عمدی و آگاهانه از سوی افراد صورت گرفته باشد، باید مجازات گرفت اما با همه معترضان نمی‌توان به‌طور غیرمنصفانه رفتار کرد. باید دقت کرد که این نوع برخورد باعث تیرگی جامعه شود.”

توسط jahankhabari.ir