### رئیس مجلس: نقش مردم در پدیدههای جامعه کاهش یافته است
دیدارنیوز: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در اولین جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی که با شعار «صدهزار لبخند، صدهزار امید» برگزار شد، اف率达: یکی از چالشهای اصلی کشور این است که نقش مردم در مشارکت معنادار در جمعآوریها، پروژهها و فعالیتهای اجتماعی به حداقل رسانده شده یا حتی حذف شده است. او تأکید کرد که مشارکت مردم تنها راه موفقیت در هر پدیدهای است.
قالیباف اظهار کرد: کار، حیات و هویت انسان است و هر فرد باید برای جامعه کار کند، به خصوص برای آنهایی که به طوری مستحق خدمت هستند و در حال محرومیت قرار دارند. او موردی را تخیل کرد که مسئولان، به دلیل بیتدبیری و بدتصمیمی، از فرصتها ناپرهیز شدهاند، در حالی که کشور با دشمنیهایی مواجه است که وحشیتر از هر چیز دیگری هستند.
وی ادامه داد: تسهیلگری به معنای ایجاد فرصت برای افراد است، این افتخاری بزرگ است و هر فردی که به این شکل عمل میکند، بهترین بندگان خدا محسوب میشود و منزلت و عزت افراد را حفظ میکند.
قالیباف تاکید کرد: هر گاه کار را به سیستم دولتی سپردهایم، محکوم به شکست شدهایم. برای پیشرفت، نیازمند نهضتی مردمی سازی در کشور هستیم. خواستهاش این بود که برای ایجاد کشوری قوی، باید خانوادههای قویای را پرورش دهیم، زیرا قدرت ایران از خانوادههای قوی آن پدید میآید.
او مشکلات کنونی را به موضوعهایی همچون اراده، تفکر و کار جمعی کردن نسبت داد و باور داشت که در بسیاری از زمینهها باید رویکردها را اصلاح کرد. در مجلس، تلاشهایی برای کاهش تورم قانونگذاری انجام شده و تعداد قوانین از حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ به حدود ۳ هزار مورد کاهش پیدا کرده است. او بر اهمیت مشارکت مردم در تدوین قوانین تأکید کرد.
به نامگذاری سالها و تاکید بر تولید اشاره کرد و اظهار کرد که قانون نظام تامین مالی برای تولید و پروژهها در اردیبهشت ۱۴۰۳ تصویب شد، اما آییننامههای اجرایی آن هنوز تکمیل نشده است. قانون از این حیث تمرکز کرده که چگونه میتوان داراییها و سرمایههای مردم را وارد فرآیند تولید کرد.
قالیباف تقاضا کرد تا به سایر منابع مالی، مانند صندوقهای امکانات بانکها، نیز توجه شود. او پیشنهاد کرد که با ارائه انگیزههای لازم، داراییهای مردم که به طور واقعی در سیستم اقتصادی حبس شدهاند، آزاد شده و وارد فرآیند تولید شوند.
او تأکید کرد: اگر بستری برای مشارکت فعال مردم فراهم شود، میتوانیم روی مشکلات آرامتر عمل کرد. برنامههای ملی، مانند برنامه هفتم، فرصتهای بزرگی برای تغییرات و اصلاحات بانکها و استفاده از سرمایهگذاری فراهم میآورند.
قالیباف افزود: برای افزایش کارایی، در برنامهریزی باید به هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی اقدام کرد. اقدامات بنیاد علوی در دهههای گذشته به صورت هدفمندتری پیش خ-me بیایند.
او توجه کرد که تجربههای نخبگان و تسهیلگران باید مورد توجه قرار گیرد و در حال حاضر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد. رئیس مجلس تاکید کرد که باید فعالیتها را در سطوح مختلف جامعه به روز کرد، از محله و منزل تا مسجد و مدرسه، و حتی فضای مجازی.
قالیباف بیان کرد: برای مولديتکردن کشور، باید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت را تولید کرد. این چرخهای است که در هر محل و مکانی ممکن است و به ارتباطات متقابل بین انسان و مکان وابسته است.
او تأکید کرد که تسهیلگری و تسهیل کردن فرصتها بسیار مهم است و باید بر اساس مشارکت مردم انجام شود. او پیشنهاد کرد که شرکتها و پروژهها به گونهای طراحی شوند که مردم کنترل مدیریتی بیشتری بر سرمایهگذاریهای خود داشته باشند.
قالیباف خواسته کرد تا از سرمایههای حبسشده مردم با تضمین امنیت آنها، به چرخه سرمایهگذاری کشور وارد شوند.