عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که پیام رهبری به همایش صدمین سال‌گرد بازتأسیس حوزه علمیه قم، یک اسناد ارزشمند تاریخی، فرهنگی، فکری، علمی، تربیتی و سیاسی است. او بیان کرد که این اسناد می‌تواند در صورت توجه و اجرای آن، به عنوان یک نقطه تغییر تاریخی برای حوزه عمل کند و دوران را به gunaوه مهمی جدید رهناسند.

آیت‌الله رشاد تاکید کرد که با توجه و تصویب این اسند عظیم، حوزه به شکلی دیگر تبدیل خواهد شد. او اظهار نظر کرد که تحولات حوزه در طی چهل و شش سال پس از انقلاب، میزانی معادل چهل و ششصد سال پر تحول را در خود داشته است. این تغییرات اغلب مثبت بوده ولی جهات منفی نیز پدید آمده است و نیاز به اصلاح و رفع مشکل هست.

او ادامه داد که تحولات اجتماعی ذات طبیعی متقابلاند که با علل و عوامل مختلف رخ می‌دهد و کاملا تحت کنترل قرار نمی‌گیرد. اما این روند قابل مدیریت است. بر اساس اصول، نحوه‌ها و شیوه‌های مشخص، این تحولات باید به صورتی که اثر بگذارند، مدیریت شوند. در غیر این صورت، حوزه ممکن است در پی روند تحولات باقی بماند و ناکامی‌ها رخ دهد.

آیت‌الله رشاد بر این نکته تأکید کرد که حوزه باید این تحولات را به جای تبدیل به شکلی دیگر، با ترکیب کارآمدسازی و روزآمدسازی مدیریت کند. او هشدار داد که خطر اصلی برای حوزه، تعقل به تغییر در سوی مشکل‌زای و تبدیل به شکلی غیر اصیل است.

او اکیداً اظهار داشت که این بیانیه رهبری مشابه منشور روحانیت حضرت امام (ره) است و الهام برگرفته از آن است. نگرانی از آن است که این بیانیه به عنوان یک پیام عادی در نظر گرفته شود، در حالی که این یک متن اصیل و م.createParallelGroup دارد که باید به صورت جدی بررسی و تصویب شود.

او همچنین بر این اشاره کرد که به جای اجرای واقعی، خطر از برگزاری رویدادهای تشریفاتی و آیینی وجود دارد. او توضیح داد که برای اجرای این بیانیه، نگارش و تحلیل گفتمان مرتبط، تعیین مراکز و محورهای اصلی و تقسیم عملیات بین تدابیر و اقدامات الزامی است. نیاز به تأسیس ستاد جهادی و تخصیص جمعی از متخصصین به این کار وجود دارد. باید نقشه راه تحقق بیانیه تنظیم شود و یک سازمان برای پایش و ارزیابی پیشرفت این سند تأسیس شود.

توسط jahankhabari.ir