**دونالد ترامپ به عربستان وارد شد و مسیر سفر منطقهای خود را ادامه خواهد داد**
در تاریخ اخیر، دونالد ترامپ، رییسجمهور ایالات متحده، وارد عربستان شده و برنامه دارد به کشورهای قطر و امارات نیز سفر کند. این سفر منطقهای از اهمیت خاصی برخوردار است، به دلیل وضعیت پیچیده نظامی و سیاسی منطقه. موضوعات به سر میآیند از مذاکرات هستهای ایران و آمریکا تا تحولات جاری در سوریه، آینده مكريمه «صلح ابراهیم»، Conflict در غزه و تشکیل دولت فلسطین. این بحثها احتمالاً مورد خ-Feb اصلی برگزاری مذاکرات بین ترامپ و قوههای اجرایی کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهند بود.
کشورهای عربی منطقه در این سفر به ترامپ پاسخگویی بیش از سیاست میکنند. در اخبار مربوط به اهدای هدیههای گرانبها به آمریکا و قراردادهای تجاری امضا شده با آنها، دیده میشود که این کشورها برنامههای بزرگی را در ذهن دارند. قراردادهای اقتصادی بزرگ به ارزش تریلیونها دلار، ساخت نیروگاههای هستهای صلحآمیز، توافقات دفاعی و امنیتی، و همکاریهای فناوری با شرکتهای برند آمریکایی از جمله اهداف کشورهای عربی از این سفر هستند.
حسن بهشتیپور، کارشناس سیاست خارجی، در مصاحبهای با «رویداد ۲۴» به اهداف عربی خود از اابتکاری هدیه به ترامپ پرداخته است. او اشاره کرد که همراهان ترامپ در این سفر شامل سرمایهداران بزرگ آمریکایی هستند، که مجموع ثروت آنها به حدود ۵۹۰ میلیارد دلار میرسد. حضور این سرمایهداران نشاندهندهی اهمیت سرمایهگذاریهای اخیر در کشورهای عربستان، امارات و قطر است، که به تولید ناخالص داخلی این کشورها کمک زیادی کردهاند.
بهشتیپور همچنین بررسی کرد که جمعیت کشورهای عربستان، امارات و قطر به ترتیب حدود ۳۰، ۹ و ۲.۵ میلیون نفر است. او تأکید کرد که برخی معتقدند امریکا این کشورها را تحت حاکمیت خود قرار داده، اما در واقعیت، سرمایهگذاریها در این سالها به افزایش ناخالص داخلی مناطق کمک کردهاند.
به نظر میرسد که کشورهای عربی از توافق بین ایران و آمریکا تأیید میکنند، چرا که این توافق میتواند به ثبات و امنیت منطقه کمک کند. عربستان، امارات و قطر تلاش میکنند تا این ثبات را برای جلب سرمایهگذاریهای جهانی به کشورهای خود استفاده کنند. برخی از سرمایهگذاران اشاره شده عبارتند از مدیران ارشد شرکتهای مانند سیلیکون ولی و آمازون.
avras مرتبط با این سفر حاکی از امضای قراردادهای سرمایهگذاری بزرگ است. عربستان برنامه دارد تا ۶۰۰ میلیارد دلار فرصتهای سرمایهگذاری در چهار سال آینده در بخشهای انرژی، مواد معدنی، تکنولوژی و فناوری ارائه دهد. قطر میخواهد توافقنامههای سرمایهگذاری به ارزش حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار را در حوزه خرید هواپیما و پهپاد امضا کند، و امارات اسمهای ۳ تریلیون دلاری سرمایهگذاری در ایالات متحده را در طی دهه آینده آماده کرده است. مهم است که ببینیم آیا این قراردادها هیچ هدف پنهانی نیز دارند.