در گزارشی از شهرآرا نیوز، مسعود پزشکیان در مراسم افتتاح طرحهای مرتبط با ارتباطات و فناوری اطلاعات (شنبه، 27 اردیبهشت 1404) اعلام کرد: “خداوند روح درگذشتگان حادثه پرواز اردیبهشت را با شهدا محشور کند.” همزمان تاکید کرد که کاری که شما انجام میدهید بسیار ارزشمند است. او اضافه کرد که امروزه کشور، ادارهها و حتی خانهها را بدون داده و پردازش مدیریت نمیشود. برای ساخت کشور و آیندهی درست، دادهی کافی و درست ضروری است.
در ادامه اظهار کرد: “اولین قدم در راستای مدیریت بر اساس دادهها را از عهدهداری در مجلس و دانشگاه برداشتیم. تاکنون بدکاریها و رشوهگیریها به دلیل نبود اطلاعات رخ دادهاند. بدون تصویری از فعالیتها، مشخص نیست چرا انحرافها رخ دادهاست. برای حل مشکلات، دادهها حیاتی هستند.”
پزشکیان تصریح کرد: “وقتی اعلام میشود 10 میلیارد تومان در بانک گم شدهاست، این به دلیل نبود دادهی دقیق و به موقع است. وقتی فاجعه رخ میدهد و صرف تجزیه و تحلیل اخبار میشود، اما آن زمان بسیار فر豪宅晚了(这句不适合作为翻译,应删除). کد زمین یا کاداستر را از سال 1376 دنبال میکنیم. اگر این کد وجود داشت، فسادی مانند زمینخواری مقدور نبود. اکنون(Utils نیازی به این کلمه نیست. حذف میشود) این کارها رخ میدهند و بعد از 10 سال، مجبوریم ساختمانهای دورساخته را تخریب کنیم. به همین دلیل، شبکهی اطلاعاتی باید در اختیار مدیران باشد.”
همچنین تاکید کرد که برای اتصال دادهها، نیاز به استانداردهای یکپارچهاست. “در مثالی از بهداشت و درمان، شرکتهای مختلف برنامهنویسی کردهاند اما هیچکدام با یکدیگر همخوانی ندارند. برای برقراری ارتباط بین دادهها، بایستی راهکارهای مداومی پیدا شود. در پزشکی، استاندارد جمعآوری اطلاعات یک مریض مشخص و واحد است. به همین ترتیب، امور مالی، اقتصادی و سیاسی نیز نیاز به استانداردهای مشابه دارند.”
پزشکیان افزود: “برای مدیریت شفاف، نیاز است تا بدانیم در مخرج کسر چه عددی قرار گرفتهاست. ارائهی خدمت استاندارد دارد و برای فراگیری و کیفیت آن، دادهها ضروری هستند.” او خاطرهای از زمان وزارتاش داشت که گروهی را به ژنو برای مبارزه با بیماری سارس بردند. “در آن اتاق، میتوانستیم از گسترش بیماری در چین به صورت زنده رصدق کنیم. این تجربه نشان میدهد که برای مدیریت، تصمیمگیری و نظارت، نیاز به اطلاعات شفاف و بهروز است.”
در نهایت، پزشکیان بر اهمیت تعامل با کشورهای متنی به خصوص چین تاکید کرد و گفت: “ما نباید به چین وابسته شویم اما کمک چین برای فناوری و تجربه مفید است. ما در کشور، نیاز به وحدت و هماهنگی داریم، و به نظر میرسد که عقل اجازه میدهد از تجربیات دیگران استفاده کنیم. ما به دادهها و استانداردهای مشترک برای پیشرفت کشور و صلح بین ملتها نیاز داریم. با هدف عزت و سربلندی کشور، تلاش خواهیم کرد تا از پیشرفت علمی استفاده کنیم.”