در گزارش ارائه شده توسط عصرپرس، محمدباقر قالیباف در چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404، در نوزدهمین کنفرانس بین‌المجالس کشورهای اسلامی که در شهرجاکارتا اندونزی برگزار شد، به سخنرانی پرداخت. در ابتدای سخنان خود، قالیباف اشاد به آیینی مانده برای حضور در این کنفرانس را اعلام کرد و از فرصت برای شرکت در این رویداد از جمله نهادهای جهان اسلام خوشحالی یافت.

او همچنین از م浑身‌میل جمهوری اسلامی ایران برای‌ گرامی‌داشت بیست و پنجمین سالگرد تشکیل اتحادیه بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (PUIC) یاد کرد و افزود: این اتحادیه در طول 25 سال گذشته پیشرفت‌های متعددی در تقویت همگرایی سیاسی و اجتماعی و پیگیری آرمان‌های مشترک به دست آورده است.

قالیباف تبریک‌های خود را به دبیرکل PUIC، آقای «محمد قریشی نیاس» و اعضای دبیرخانه تmalinkه و گفت: “این اجلاس فرصتی است تا همچین دستاوردها را بررسی کنیم و افق‌های جدیدی برای همگرایی بیشتر برای پیشبرد هدف‌های امت اسلامی ترسیم کنیم. باید بپذیریم که هنوز کار‌های زیادی برای استفاده از ظرفیت‌های دیپلماسی پارلمانی در رفع چالش‌های جهان اسلام پیش روی ما است.”

قالیباف از ملت، دولت و مجلس اندونزی به اکران میهمان‌نیزی، مهمان‌داری و سازمان‌دهی این رویداد تقدیر کرد و آن را یک رویداد تاریخی در بزرگترین کشور مسلمان جهان توصیف کرد.

در بخش بعدی سخنرانی، او به دورانی اشاره کرد که با تراکم چالش‌ها، تنش‌ها، عدم قطعیت‌ها، تغییرات سریع، افزایش تعرفه‌ها، تغییرات اقلیمی، بحران‌های محیط زیستی، هم پاشیدگی تجارت جهانی، جنگ‌افروزی و ناامنی و حتی نسل‌کشی هدفمند مواجه است. او گفت: “اکنون فرضیه‌ی وجود نظم بین‌المللی مبتنی بر قانون با شک و تردید جدی مواجه شده و اعتماد به نهادهای بین‌المللی در پایین‌ترین سطح ثبت‌شده قرار دارد.”

قالیباف مثال بارز این چالش‌ها را در فلسطین عنوان کرد و ملموس بودن زخم کهنه فلسطین با بحران غزه را در پیکره امت اسلامی اعلام کرد. او از جنگی نیست بلکه از نسل‌کشی‌ای که رژیم صهیونیستی بر مردم غزه اعمال می‌کند یاد کرد و گفت: “اگرچه این امور جنایت‌هایی علیه بشریت شناخته شده‌اند، اما واکنش‌های بین‌المللی به اندازه کافی مسئولانه نیست.”

قالیباف اینکه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی این حکومت را به مهم‌ترین منبع نابسامانی و تهدید علیه جهان اسلام تبدیل کرده است را مورد اشاره قرار داد: “این رژیم که بر اصول اشغالگری، نسل‌کشی و تبعیض نژادی بنا نهاده شده‌است، همچنین بر اساس چراغ سبز آمریکا عمل می‌کند.”

رئیس مجلس شورای اسلامی از ملت‌های آزاد جهان که در کنار مردم غزه و فلسطین ایستاده‌اند تشکر کرد و از رأی حقوقی مردم فلسطین شکایت کرد که مانند سایر مردم جهان حق زندگی در امنیت، آزادی و ثبات را دارند. او دفاع از فلسطین را دفاع از اسلامیت، انسانیت و عدالت خواهی دانست و در بحبوحه رخ داده‌های کشتن ملت غزه، از اعضا PUIC مورا داد که همکاری خود را برای وادار کردن رژیم صهیونیستی به توقف نسل‌کشی در فلسطین به کار گیرند.

قالیباف به فرمان شاهانه امام خمینی (ره) اشاره کرد که محتوای آن بر اهمیت ترکیب تلاش‌های مسلمانان برای براندازی رژیم صهیونیستی بود و افزايش فشار اقتصادی و سیاسی بر این رژیم را توصیه کرد.

او اضافه کرد: “از کشورهای اسلامی خواسته می‌شود فورا برای تحریم‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی علیه رژیم صهیونیستی، به رسمیت شناختن وقوع جنایت‌های جنگی و نسل‌کشی در فلسطین و پیگیری قضایی سران این رژیم در مجامع بین‌المللی اقدام کنند.”

قالیباف راه حل دموکراتیک را اجرای حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین تلاش می‌کرد و بر این باور بود که کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس شریف و با یک همه‌پرسی عمومی پس از تامین حق بازگشت فلسطینیان قابل انجام است.

در نهایت، قالیباف مجدداً ریشه‌های آشوب در غرب آسیا را حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی معرفی کرد و مقاومت مردم منطقه را به عنوان پاسخ به اشغال و جنایت‌ خواند.

توسط jahankhabari.ir