به گزارش ایکنا، از مرکز رسانهای و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسعود فیاضی، قائم مقام دبیر و رئیس مرکز رصد، برنامهریزی و ارزیابی دبیرخانه شورا، در یکی از جلسات به تأکید بر همسویی دیدگاههای پیشگامان فرهنگی از جمله شهید رئیسی با رهبری انقلاب، به بحث بازسازی ساختارهای فرهنگی پرداخت. او این بازسازی را شامل سه لایه اصلی تعریف کرد: هویت ملی، کانونها و نهادهای اجتماعی، و ساختار و سازمانهای اداری، که لایه به لایه به ترتیب در خدمت یکدیگر هستند.
فیاضی به رویکرد تحولگرایانه و عقلانی شهید رئیسی در بازسازی ساختار فرهنگی اشاره کرد و بیان داشت: شهید رئیسی بر اهمیت عقلانیت، خردورزی، پیشبینی و تحقیقات دقیق در حرکت انقلابی تأکید داشت و این تحولات را با تحریکهای هیجانی و بیمبنا مقایسه نمیکرد.
او از جمله اصول و الزامات مهم بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی برشمرد: تکیه بر دیدگاههای امامین انقلاب، رصد و دیدهبانی، توجه به موضوعات اصلی، رفع تعارضات و چابکسازی نهادهای فرهنگی، استفادهی موثر از نخبگان، شرکت مردم، استفاده از تواناییهای جمعی ملت، ایجاد اقتناع، متناسبسازی قوانین، توجه به آموزش و رسانه و طراحی شاخصهای مورد نیاز برای اندازهگیری موفقیت.
در این جلسه، حسین عرباسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی در دولت شهید رئیسی، و مرتضی دهقانی، معاون برنامهریزی امور فرهنگ، ورزش و گردشگری سازمان برنامه و بودجه کشور، نیز به بیان نظرات خود در این مورد پرداختند. عرباسدی در پاسخ به این سؤال که آیا هدف از بازسازی ساختارهای فرهنگی تحول ساختاری در نهادها یا تغییر در سازههای اجتماعی است، تحول در ساختارهای فرهنگی را جمعکننده و اجتنابناپذیر دانست و بر لزوم تعریف دقیق کار انقلابی و تقویت نهادنامه در سازمانهای فرهنگی ت籼کید.
دهقانی نیز به تحولات دوره ریاست شهید رئیسی در آستان قدس رضوی اشاره کرد و به نقش سازمان برنامه و بودجه در بازسازی ساختارهای فرهنگی پرداخت. در ادامه، شرکتکنندگان به مبحثها و سؤالات خود اشاره کردند و بر ضرورت تداوم این نشستها تأکید کردند.
انتهای پیام