**رویداد 24** در گفت‌و‌گو با سفیر سابق ایران در چین، محمد کشاورز‌زاده، بررسی کرد:

کشاورز‌زاده خروج ایران از لیست سیاه گروه FATF را زمان‌بر دانست و گفت: «این چیزی است که با یک یادداشت رسمی به FATF داده نمی‌شود و کار‌ها به سرعت انجام نمی‌شوند. هر سازمان بین‌المللی مسیر بروکراتیک خود را دارد و FATF از این اصل مستثنی نیست.»

اگر بخواهیم برآیند‌های تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام را بررسی کنیم، باید این نکته را در نظر گرفت که البته این تصویب کمی دیر انجام شده است، اما در مجموع، این یک پیشرفت مهم برای کشور محسوب می‌شود. کشاورز‌زاده از تصویب پالرمو در مجمع تشخیص نیز به عنوان «سیگنال خوبی برای کار تجاری» یاد کرد، هرچند اثرات اقتصادی-suite آن در اولین نگاه زیاد نباشد، اما نتایج آن ملموس خواهد بود.

وی ادعا کرد که برای برخورداری از مزایای پیوستن به کنوانسیون‌های FATF، زمانی باید گذشت تا تحریم‌های سیستم بانکی ایران کنار گذاشته شوند. او تاکید کرد که حالا باید روی موضوع لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا کار کرد، چون بانک‌های ایران تحت تحریم‌ها هستند و امکان تراکنش‌های مالی با آن‌ها وجود ندارد. اگر ایران از لیست سیاه FATF خارج شود، یک تاجر ایرانی می‌تواند در کشورهای مشابه چین حساب بانکی بیفتاد، اما تا زمانی که نام ایران در لیست سیاه باشد، بانک‌های دیگر امکان افتتاح حساب برای تاجران ایرانی را می‌پذیرند.

کشاورز‌زاده اضافه کرد که تحریم‌های آمریکا یکجانبه هستند و ایران از آن‌ها راضی نیست، اما FATF یک سازمان بین‌المللی است و هیچ کشوری می‌تواند به بانک‌های خود بگوید که پروتکل‌های این سازمان را رعایت نکنند. برخی بانک‌های چینی به صورت محرمانه با ایران همکاری می‌کنند، اما شرط آن حذف موانع FATF است.

در نتیجه، بینهایت مهم است که ایران بر‌خورداری از الزامات FATF را مجدداً تأیید کند و به سازمان‌های بین‌المللی پیش‌از‐زمان اطمینان بدهد که قرار است آن‌ها را رعایت کند. این یک قدم به سوی تثبیت پایداری اقتصادی کشور است.

توسط jahankhabari.ir