رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بخشی از گزارشی که در مورد تنقیح قوانین کشور ارائه کرده است، اظهار داشت که در این پژوهش از حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ عنوان قانون، به ۲ هزار و ۳۷ قانون اصلی و معتبر شناسایی شده است. بابک نگاهداری، رئیس این مرکز، این پژوهش را بر اساس تاکیدات رهبری و نیازسنجی‌هایی که در دوره جدید مجلس صورت گرفته و منتشر شده است، توصیف کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس، این مرکز با حمایت ریاست مجلس و با استفاده از فناوری‌های مدرن و هوش مصنوعی، طی دو سال اقدام به نظارت و تنقیح قوانین نموده است. این کار به منظور استانداردسازی نظام قانون گذاری در ایران صورت گرفته که این‌ها برای حقوقدانان و پژوهشگران ابزارهایی معتبر و استاندارد فراهم می‌کنند.

نگاهداری تاکید کرد که کاهش حجم قوانین و قابلیت استفاده آسان از آن‌ها، نه تنها به سمت آسیب‌شناسی بهتر و کارآمدی نظام قانونگذاری خواهد رفت، بلکه متن منزوی و واضح قوانین نیز هدف اصلی این پژوهش است. این امر که در بند دهم سیاست‌های کلی قانونگذاری ابلاغی رهبری تأکید شده است، علاوه بر این، در قانون تشکیل سازمان تنقیح و تدوین قوانین و مقررات کشور مصوب سال ۱۳۸۹ نیز آمده است.

در پایان، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد که نتایج این پژوهش برای بررسی و نظردهی مراکز و متخصصان و حقوقدانان جمع‌سپاری شده است. ایشان به همهٔ علاقه‌مندان دعوت کرد تا نظرات خود را در بخش مخصوص در وب‌سایت مرکز پژوهش‌های مجلس ثبت کنند تا این پژوهش با انتقادها و نظرات مثبت‌تر به پایان برود.

توسط jahankhabari.ir