**دیدارنیوز:** محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی، به اهمیت تدوین برنامه‌ای بین‌دولتی و همکاری فعال کشورهای جهان اسلام برای افزایش سهم کشورهای اسلامی در بازار جهانی هوش مصنوعی اشاره کرد.

عارف با مقایسه وضعیت علمی ایران قبل و بعد از انقلاب اسلامی، اعلام کرد که پس از انقلاب بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه و موسسهٔ آموزش عالی در کشور تاسیس شده و حالا بیش از ۳ میلیون دانشجو در مراکز تحصیلات عالی فعالیت می‌کنند. او افزود که در زمینه پزشکی، ایران قبل از انقلاب در رتبه ۴۳ جهانی قرار داشت، ولی اکنون به رتبه ۹ رسیده است.

او همچنین بیان داشت که جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های اخیر در حوزه‌هایی مانند فناوری نانو، هوافضا، فناوری زیستی، آی سی تی، پزشکی و درخشش‌های المپیاد علمی پیشرفت‌های چشمگیری داشته است. عارف ادامه داد که از نظر صنعتی، ایران پیش از انقلاب در رتبه ۶۴ جهان قرار داشت، اما اکنون در رتبه ۱۷ است. او همچنین خاطرنشان کرد که تعداد موسسات پژوهشی کشور از حدود ۸۰ قبل از انقلاب به بیش از ۳۴۰ موسسه کنونی افزایش یافته و تعداد اعضای هیئت علمی من ۹۰۰ نفر به بیش از ۶۳ هزار نفر افزایش یافته است. علاوه بر این، بیش از ۱۳ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور ایجاد شده‌اند.

در مورد هوش مصنوعی، عارف اهمیت گسترش استفاده از این فناوری را تاکید کرد و اعلام کرد که برآورد می‌شود هوش مصنوعی زیر Invest می‌تواند تا ۶۰ درصد از مشاغل جهانی را تحت تأثیر قرار دهد. هرچند ۸۳ میلیون فرصت شغلی ممکن است در ۴ سال آینده حذف شوند، اما حداقل ۶۹ میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.

عارف ادامه داد که سهم کشورهای اسلامی از تولید علم، توسعه فناوری و ارزش‌آفرینی اقتصادی در حوزه هوش مصنوعی کمتر از ۵ درصد است، که با پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های این کشورها همنام نیست. او افزود که کشورهای اسلامی امکانات قابل توجهی برای پیشبرد توسعه هوش مصنوعی در دسترس دارند و تدوین برنامه‌ای بین‌دولتی و همکاری فعال در این زمینه ضروری است.

توسط jahankhabari.ir