معاون اول رئیسجمهور، محمدرضا عارف، در اجلاس وزرای علوم کشورهای اسلامی به وضعیت علمی ایران پیش و پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد. او گفت: بیش از ۲۵۰۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی در کشور تاسیس شدهاند و امروز بیش از سه میلیون دانشجو در دانشگاهها تحصیل میکنند، در حالی که پیش از انقلاب تعداد دانشجوها حدود ۱۷۶ هزار نفر بود. عارف افزود که ایران پیش از انقلاب رتبه ۴۳ را در زمینه پزشکی به دست آورده بود و حالا در رتبه ۹ جهان قرار دارد.
وارد کردن تصویر با عنوان: عارف: تولید علم در حوزه هوش مصنوعی با پتانسیلهای کشورهای اسلامی فاصله دارد
عostringstream به اهداف دستآوردهای ایران در دهههای اخیر اشاره کرد، از جمله پیشرفتها در فناوری نانو، هوافضا، فناوری زیستی، پزشکی و حوزههای تکنولوژیک دیگر. همچنین اشاره کرد که ایران پیش از انقلاب رتبه ۶۴ رتبهبندی صنعتی را داشت، اما اکنون در رتبه ۱۷ جهان قرار دارد.
وی افزود که تعداد موسسات پژوهشی پیش از انقلاب ۸۰ عدد بوده و اکنون بیش از ۳۴۰ موسسه پژوهشی وجود دارد. تعداد اعضای هیئت علمی از ۹۰۰ نفر پیش از انقلاب به بیش از ۶۳ هزار نفر افزایش یافته است و بیش از ۱۳ هزار شرکت دانشبنیان در کشور ایجاد شدهاند.
عارف در مورد اهمیت هوش مصنوعی و تأثیرات آن بر بازار کار صحبت کرد. او گفت: برآوردهای معتبر نشان میدهد که هوش مصنوعی تا ۶۰ درصد مشاغل جهانی را تحت تأثیر قرار خواهد داد. بر اساس برآوردها، تعداد فرصتهای شغلی که تعطیل میشوند حدود ۸۳ میلیون و فرصتهای شغلیی جدیدی که همزمان ایجاد میشوند حدود ۶۹ میلیون خواهند بود.
معاون اول رئیسجمهور خاطرنشان کرد که سهم جهان اسلام از تولید علم، توسعه فناوری و ارزشآفرینی اقتصادی در حوزه هوش مصن並同意 کمتر از پنج درصد میباشد. این میزان، با پتانسیلها و ظرفیتهای بالقوه کشورهای اسلامی فاصله قابل توجهی دارد. او تاکید کرد که تدوین برنامههای بینالمللی و همکاری فعال کشورهای اسلامی برای افزایش سهم آنها در بازار جهانی هوش مصنوعی حائز اهمیت است. کشورهای اسلامی با ظرفیتهای قابل توجه میتوانند پیشران توسعه هوش مصنوعی باشند.