مصطفی پوردهقان، در باره پیگیری استیضاح وزیر نیرو در جلسات رسمی مجلس، اظهار داشت: «به دلیل صرف‌بینی‌های مسئولین وزارت نیرو، کشاورزان و مصرف‌کنندگان خانگی در ماه اردیبهشت با مشکلاتی روبرو شدند. مسئولین این مسئله را توجیه کرده‌اند که از پیش‌بینی گرمای شدید آب و کاهش حجم آب در سدها آگاهی نداشتند.»

وی ادامه داد: «بی‌تدبیری‌های این‌چنینی باعث شد تا ۲۰ نفر از نمایندگان مجلس درخواست استیضاح وزیر نیرو را در جلسات رسمی مجلس مطرح کنند تا از او پرسش‌های لازم را بپرسند.»

پوردهقان معتقد است: «در این میان، جلسه‌ای با حضور شخص وزیر نیرو، رؤسای سازمان‌ها و معاونین برگزار شد. در این جلسه، نحوه تولید برق و میزان مصرف آن بررسی شد.»

به گفته پوردهقان، افزایش مصرف برق ناشی از گرمای بی‌سابقه کشور بوده و کاهش بارندگی نیز باعث کاهش منسوب آب در سدها و از آنجا کاهش تولید برق شده است.

پوردهقان خاطرنشان کرد: «به وزیر نیرو اعلان کردیم که آرزوی معجزه‌آمیزی نداریم، اما قطع‌های بدون برنامه و برای مدت‌ها اثر منفی بر مصرف‌کنندگان خانگی و کشاورزی دارد. در نتیجه، تصمیم گرفته شد که خاموشی‌های چاه‌های کشاورزی کاهش یابد و قطع‌های برق خانگی انضباط‌مند باشد. همچنین، برای تعجیل در جبران خسارات وسایل برقی ناشی از قطع‌های برق برنامه‌ریزی شده است.»

نماینده اردکان همچنین در مورد وضعیت کنونی تولید برق گفت: «در حاضر، تولید برق در کشور ۶۰ هزار مگاوات است و پیش‌بینی می‌شود مصرف در نقطه اوج به ۹۰ هزار مگاوات برسد. این معنا دارد که تفاوت ۳۰ هزار مگاواتی بین تقاضا و عرضه وجود دارد.»

وی ادامه داد: «در آینده برنامه شده است که برای کاهش خاموشی‌ها، نیروگاه‌های خورشیدی خریداری شده و به کشور وارد شوند. همچنین، واحد‌های صنعتی ملزم به تأمین بخشی از نیاز برق خود (۲۰ تا ۴۰ درصد) خواهند شد.»

پوردهقان در پاسخ به سؤالی درباره کاهش تولید سیمان و افزایش قیمت آن به خاطر قطعی ناگهانی برق در کارخانه‌های تولید سیمان اظهار داشت: «طبیعی است که وقتی واحد‌ها تعطیل می‌شوند، تولید کاهش می‌یابد و از آنجا قیمت افزایش می‌یابد. از وزارت صمت نیز تقاضا شده که در این موضوع دخیل شود.»

توسط jahankhabari.ir