به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، میزگرد علمی با موضوع “ضوابط و معیارهای انتصاب در مشاغل حساس نظام اسلامی” توسط گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس همراه با حضور اساتید و محققان حوزوی و دانشگاهی برگزار شد.

این جلسه علمی با هدف تحلیل و بررسی ابعاد مختلف قانون نحوه انتصاب در مشاغل حساس و ارائه پیشنهادات تکمیلی یا اصلاحی برگزار شد. در این بررسی، دکتر محمد تقی دشتی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، هدف جلسه را شناسایی معیارهای عملی و کاربردی برای ارائه به نمایندگان مجلس تعریف کرد. او بر اهمیت شاخص‌های ایمانی و ارزشی در انتصاب مدیران نظام تاکید کرد و به برخی از ابعاد و شاخص‌های توانمندی مدیران مراجعه کرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین ولی‌الله نقی‌پور، عضو شورای علمی گروه حکمرانی و مدیریت، به بیان مبانی اسلامی مرتبط با انتصاب به عنوان “مراتب مدیریت و الزامات آن از منظر اسلام” پرداخت. او مشکلات مشاغل حساس را گسترش داد تا تمامی کارگزاران نظام اسلامی، اعم از مدیران و کارمندان، در همین دسته‌بندی قرار گیرند. او همچنین بر اهمیت رعایت معیارهایی که در آثار معتبر مدیریت اسلامی مطرح شده‌اند، تأکید کرد.

دکتر علی نقی امیری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به بررسی خلا魁ک‌های موجود در طبقه‌بندی مشاغل حساس اشاره کرد. او مشاغل حساس را بر اساس امرهای نظامی، اجتماعی، فرهنگی، خدماتی، زیرساختی و اقتصادی مورد تحلیل قرار داد و به معیارهای حساسیت، نظام مشاغل حساس و ویژگی‌های آنها پرداخت. او شاخص‌های انتصاب در مشاغل حساس را به دسته‌های سلبی، ایجابی، عمومی و اختصاصی تقسیم‌بندی کرد و برخی از دسته‌های مشاغل از قبیل قضایی، اقتصادی، آموزشی، پزشکی، رسانه‌ای، مدیریتی، دینی، فناوری اطلاعات، محیط‌زیستی و بین‌المللی را مورد بررسی قرار داد و شاخص‌های حساسیت آنها را مرور کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سعادتی نیز به اهمیت معیارهای دینی و ارزشی بر معیارهای مهارتی و تخصصی تاکید کرد و گفت که این معیارها باید اساس انتصابات در مناصب حساس باشند. او برخی مناصب ولایی از منظر اسلام، مانند نبوت، امامت، ولایت فقیه و قضاوت را برشمرد و خلاصه‌ای از معیارهای مرتبط ارائه کرد که براساس منابع اسلامی استخراج شده‌اند.

در پایان این میزگرد، اساتید حاضر به برخی سوالات پاسخ دادند و بر لزوم ادامه این مباحث برای رسیدن به نتایج مورد نظر تأکید کردند. دبیری علمی این نشست بر عهده غلامرضا مظلوم، مسئول کارگروه مدیریت گروه حکمرانی و مدیریت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، برگزار شد.

توسط jahankhabari.ir