### مراسم یک روزه “در مسیر فقاهت” در مجتمع پژوهشی ائمه اطهار برگزار شد

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در مراسم یک روزه “در مسیر فقاهت” که در مجتمع آموزشی پژوهشی ائمه اطهار علیهم السلام و با حضور پژوهشگران جدید این مرکز از سراسر کشور برگزار شد، گرامیداشت یاد و نام آیت الله شهید رئیسی و سایر شهدای خدمت به تبیین اهمیت و ارزش درجه اجتهاد پرداخت. او اشاره کرد: هدف برگزاری چنین همایشی آشنایی با برنامه‌های این مرکز است. ما در این مرکز دروس سطح، خارج و گرایش‌های تخصصی داریم. امروزه مراکز و نهادهای مختلف کشور، از جمله قوا مجری، مقنن، قضایی، دانشگاه‌ها و سایر مراکز، به سمت حوزه‌های علمیه دست‌انداز شده‌اند، و نیازمند کارشناسان و مجتهدین دینی هستند.

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: به رای نیست که امروزه کسی که توانایی تحصیل فقاهت و علوم اهل بیت علیهم السلام را دارد، این کار بر او وجوب عینی است. به گفته او، هر طالب علم باید خود را در مسیر رضایت حضرت واقع کند و فقط به رضایت حضرت بپردازد، زیرا رضایت حضرت رضایت خداست.

او با اشاره به روایت از امام صادق علیه السلام اظهار داشت: “اگر معانی کلمات ما را بشناسید، شما افقه‌ترین مردم هستید.” این معیار فقاهت است که فرد باید معانی کلمات ائمه علیهم السلام را درک کند، و این دانش باید با قرآن کریم و سایر روایات سازگار باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی تاکید کرد: با درجه اجتهاد، می‌توان محکمات و متشابهات قرآن را درک کرد و با قرآن کریم استدلال کرد. کسانی که در این مرکز یا سایر مراکز حوزه تحصیل می‌کنند باید اهمیت و ارزش اجتهاد را درک کنند و از اساتید خود بخواهند که اجتهاد را به آن‌ها بگویند.

در جواب به این سوال که چقدر نیاز به مجتهدان داریم، او تاکید کرد: در نظام جمهوری اسلامی، دور بودن قوا از مجتهدین واقعی مشکلاتی را ایجاد کرده است. امروزه به شکوه‌مندی در داخل و خارج کشور به مجتهدین توانمند نیاز داریم. اگرچه شخصی که به اجتهاد رسیده‌است، وجودش در همه جا، چه داخل و چه خارج کشور، قابل استفاده است.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار علیهم السلام خاطرنشان کرد: کسی که طعم اجتهاد را درک کند، هر ساعت برای او تولد جدیدی است. اجتهاد با هیچ مقام دنیوی قابل مقایسه نیست، زیرا ملکه اجتهاد از سوی خدای متعال به انسان است.

آیت الله فاضل لنکرانی افزود: به برکت انقلاب اسلامی، ابعاد فقه هزار برابر شده‌است. قبل انقلاب، فقه اجتماعی ویژگی نداشت و تنها فقه فردی وجود داشت، اما امروزه فقه گسترش زیادی پیدا کرده‌است. به برکت انقلاب و امام خمینی، دره‌های جدیدی از فقه باز شده‌اند.

او تاکید کرد: اگر نگاه ما به فقه فردی باشد، اشتباه است. در این مرکز می‌خواهیم این مسیر دنبال شود و این کار جز با تسلط به مبانی فقهی امام خمینی و شاگردانش میسر نیست. فقه معاصر کشف احکام فقه اجتماعی اسلام است. باید موضع فقه را در مسائلی مانند انتخابات مشخص کنیم، و این کار نیازمند بحث فقهی است. حقیقت فقه معاصر این است که احکام فقه اجتماعی را مشخص کننده‌اند و بدانیم که حقیقت دین تشکیل حکومت است.

توسط jahankhabari.ir