رویداد۲۴| دو روز بیشتر تا انتخابات هیات رئیسه مجلس نمانده و به زودی مشخص خواهد شد که اداره پارلمان همچنان در دست قالیبافیها میماند یا رادیکالها موفق میشوند که سکان را به دست گیرند.
تنشها و بگومگوهای امروز نیز ناشی از همین مساله است. رقابتها به مرحله حساس رسیده و طرح موضوعاتی مثل پیامکهای تهدید آمیز نشان از بالا رفتن سطح دعوا میان دو طیف سیاسی رادیکال و میانهرو در بهارستان است.
آنطور که مهرداد گودرزوند نماینده رودبار در جلسه امروز گفت، «هر روز پیامکهایی ارسال میشود تا نمایندگان را در مجلس بیاثر کنند»! او با تاکید بر اینکه «باید این موضوع توسط دستگاههای امنیتی مورد رسیدگی جدی قرار گیرد» هدف از این پیامکها را حمله به قالیباف دانست.
این نماینده مجلس خطاب به قالیباف گفت: «اگر شما جلوی فساد و رانت یک عدهای را در بیرون از مجلس گرفتهاید، حالا میخواهند شما در این مجلس نباشید تا بتوانند به رانت و فسادی دست پیدا کنند که دنبال آن بودند. رانت و فساد صرفا دزدی از بیتالمال نیست، سوءاستفاده از امکانات کشور هم هست. این افراد بهطور مداوم پیام ارسال میکنند و محتوای پیامهایشان این است که رئیس مجلس باید استیضاح شود و نباید در این جایگاه باشد.»
اظهارات وی، اما اصلا خوشایند تندروهای مجلس نبود. شاهدش ورود رسایی به بحث و تنشی که ایجاد کرد. حمید رسایی، نماینده تهران گفت: «من هم موافقم که باید ریشه این پیامکها مشخص شود، چون واقعا به نفع شماست. از سوی دیگر، این پیامکها کلی زمینه ایجاد کرد که امروز افرادی بیایند و در صحن مجلس دیگران را متهم کنند که نمیخواهند شما رئیس مجلس شوید.»
وی افزود: «یکی از نمایندگان در تذکر خود بیان کرد که در آستانه انتخابات هیئت رئیسه مجلس عدهای پیامک میدهند که قالیباف رئیس نشود تا رانتخواری در مجلس باب شود. معنای این حرف آن است که اگر کسی خدای نکرده دست از پا خطا کرد و برای ریاست مجلس شورای اسلامی کاندیدا شد، قرار است رانتخواری در مجلس باب شود.»
دیگر نکتهای که رسایی گفت و جنجال به پا کرد، این بود که «فراکسیون انقلاب اسلامی که در طول یک سال گذشته هیچ جلسهای برگزار نکرده، میخواهد صبح سهشنبه هفته جاری جلسه مشورتی در صحن علنی برای انتخابات هیئت رئیسه برگزار کند. برگزاری این جلسه در حالی است که هنوز فراکسیون انقلاب اسلامی به صورت رسمی تشکیل نشده و رئیس موقت فراکسیون دو هفته پیش اعلام کرد که ما بر ریاست قالیباف اجماع کردهایم.»
احد آزادیخواه، نماینده ملایر در ادامه جلسه به اظهارات رسایی واکنش نشان داد و گفت: «این حرف درستی نیست که یک سال است که فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس تشکیل جلسه نداده است؛ آخرین جلسه فراکسیون در بحث رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم یعنی و ۹ ماه پیش بود.»
وی همچنین گفت: «رئیس مجلس شورای اسلامی بارها تقاضا کرد که فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس فعال شود. حال سوال این است که چه کسانی نگذاشتند؟ افرادی که از خارج از مجلس سهمخواهی از مجلس میکردند، اجازه ندادند. جریانی از بیرون مجلس نگذاشت فراکسیون فعال شود. حرف قالیباف این بود که من نمیخواهم رئیس فراکسیون باشم و فرد دیگری رئیس فراکسیون باشد، اما سهمخواهیها نگذاشت.»
آزادیخواه گفت: «دوستانی که میگویید مقام نمایندگی قائم به شخص است، آیا با این پیامکها هم قائم به شخص است؟ پیامکی که از یک جریان با یک هدف و اتاق عملیات مشخص میخواهد برای نماینده تعیین تکلیف کند. در حال حاضر فراکسیون انقلاب اسلامی کاملا قانونی است؛ دیشب دبیرخانه فراکسیون، بنده و آقای غصنفرآبادی با همه اعضا تماس گرفتیم و با موافقت اعضا، پیامکی آماده و ارسال شد، اما کجای آن پیامک نوشته که جلسه در صحن علنی مجلس برگزار میشود؟»
دعوا بر سر پیامکها، اما همینجا تمام نشد، هادی قوامی نماینده اسفراین نیز در این خصوص گفت: «واقعاً از رئیس و اعضای هیئترئیسه تقاضا داریم با پیامکهایی که به هر شکلی ارسال میشود و قصد دارند فضای پاک و درست انتخابات روز چهارشنبه را آلوده کنند، برخورد جدی شود.»
وی با بیان اینکه «هدف برخی افراد لطمه به حیثیت و جایگاه مجلس است» گفت: «هیئترئیسه تنگه احد است و نباید طوری شود که گفته شود تنگه احد را رها کردند و به دنبال جمع کردن غنیمت هستند. ضمن تشکر از هیئترئیسه، امیدواریم تا روز چهارشنبه که مسئولیت سنگینی بر دوش دارند، کار بزرگی انجام دهند تا انتخابات درستی برگزار شود.»
حال باید منتظر ماند و دید که در جریان رقابتهای داخل بهارستان و ورای این جدلها، چطور لابی میشود و کدام طیف سیاسی حاضر در مجلس میتواند اکثریت کرسیهای هیات رئیسه را از آن خود کند.
source