به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، سردار سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی، یکی از فرماندهان دوران دفاع مقدس، در مراسم رونمایی کتاب «اطلس نبرد‌های سرنوشت‌ساز»، با یادآوری جمله تاریخی امام خمینی (ره) که از آزادسازی خرمشهر توسط خداوند نام برده است، به توضیح برخی از خاطرات و تجربیات خود در طول جنگ تحمیلی پرداخت.

او با تأکید بر اهمیت وظیفه پاسداری به عنوان تکلیف شرعی، گفت: حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی و خاک کشور را باید خالصانه تحت فرمان ولی فقیه و فرمانده معظم کل قوا انجام داد.

]). در آغاز جنگ،oker
قربانی به داستان ورودش به اهواز با همراهان خود اشاره کرد و گفت: به همراه آیت‌الله طاهری اصفهانی و ۷۲ نفر داوطلب دیگر، در یک شب مurgence جمع شدیم. رهبری، که در آن زمان شامل نمایندگان امام در شورای عالی دفاع بود، آیت‌الله طاهری را فراخواند و دستور اعزام نیروها به خرمشهر که در آستانه سقوط بود، صادر کرد. ما با تجهیزات محدود و سلاح‌های سبک در راه خرمشهر بودیم و پس از ورود، در مسجد جامع حرکت کردیم که تقریباً خالی از سکنه بود.

وی به نقش شیخ شریف قنوتی، رهبری محلی، اشاره کرد: شیخ شریف قنوتی، با همراهی آیت‌الله نوری، ما را به خط مقدم در نزدیکی راه‌آهن هدایت کرد. در همان لحظات اولیه ورود و با شلیک تانک‌های دشمن که ابتدایی‌ترین آموزش‌های جنگ را در میدان نبرد به ما آموخت.

سردار قربانی به دستیابی به سلاح‌های ضدتانک و تجربه اولیه استفاده از آنها پرداخت: در ایستگاه راه‌آهن خرمشهر، ربانی و دوستان با کنسرو و نان خشک مشغول بودیم که گروهی به همراه آرپی‌جی و گلوله‌های ضدتانک رسیدند. با استفاده از بروشورهای روسی رهگیر، توانستیم به کار با این سلاح‌ها آموزش دهیم.

او ادامه داد: پس از تمرینات مختصر، به زیر قطارها و در یک چال تعویض روغن رفتیم. اولین شلیک آرپی‌جی ما به باک بنزین جیپی اصابت کرد که در آن فرمانده تیپ زرهی عراق و کادرش بودند. این حادثه باعث س tin از نیروهای عراقی شد و تانک‌هایشان عقب‌نشینی کردند. ما نیز توانستیم مالکیت چهل و شش تانک و نفربر را به دست آوریم و این تجهیزات را نابود کنیم.

سردار قربانی به ۳۴ روز مقاومت خرمشهر اشاره کرد: این ۳۴ روز، یک کلاس فشرده عقیدتی، سیاسی و نظامی بود. ما در نقاط مختلفی، چون گمرک، درب سنتاب، پلیس‌راه و پادگان دژ با دشمن مبارزه می‌کردیم و هر بار که فشار می‌آمد، سریعاً به مقابله می‌رفتیم.

وی به تأمین مهمات در دوران محاصره ۳۶۷ روزه آبادان و خرمشهر اشاره کرد: وقتی از طریق آیت‌الله جمی به امام اطلاع دادیم که کمبود مهمات داریم، ایشان دستور داد: بروید از عراقی‌ها بگیرید. این حکم برای ما حجت بود.

سردار قربانی به عملیات شکست محاصره آبادان اشاره کرد: با هماهنگی با شهیدان احمد کاظمی و حسین خرازی، جاده‌ها باز شد و سه لشکر عراقی با تمام تجهیزات محاصره شدند. این عملیات مقدمه تشکیل لشکر‌های امام حسین (ع)، نجف و کربلا شد.

او با تأکید بر الهام طرح‌ها به ذهن فرماندهان، به خاطره واگذاری فرماندهی به رزمندگان شمالی پس از عملیات محرم و فتح زبیدات اشاره کرد و گفت: پس از تحویل کلید خودروی فرماندهی، پیاده از پادگان خارج شدم.

سردار قربانی با اشاره به آیه ۴ سوره فتح، گفت: خداوند ایمان و سکینه را در قلوب مؤمنان نازل می‌کند. ما هرگز در مبارزه با دشمن هیچگاه نتوانستیم کوتاه بیاییم.

او به عملیات کربلای ۵ و مقابله با تیپ‌های دشمنی اشاره کرد: در این عملیات، همراه شهید قاسم سلیمانی، طی دو روز با حملات تیپ‌های دشمن مقابله کردیم و شاهد پیروزی بودیم.

سردار قربانی در نهایت گفت: امروز ملت ما تحت هدایت رهبر انقلاب اسلامی توانا و سرافراز است. باید همت کرد و از تجربیات خود برای نسل‌های آینده استفاده کنیم.

انتهای خبر / ۹۵۵

توسط jahankhabari.ir