### معرفی نهج‌البلاغه در دوره آموزشی موسسات فرهنگی انقلاب اسلامی

**به گزارش خبرنگار ایکنا**، **حجت‌الاسلام والمسلمین سید یدالله شیرمردی**، پژوهشگر نهج‌البلاغه، درbery دکه افتتاحیه و معرفی دوره آموزشی «نهج‌البلاغه در آرای حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» که در مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد، مطرح کرد: نهج‌البلاغه تل%)

**شیرمردی** در نقدی بر شیوه‌های حکومتی مدرن گفت: در نهج‌البلاغه، مدیریت اسلامی به‌وضوح توضیح داده شده است. امروزه ما از الگوهای برگرفته از فلسفه غربی یا سیستم‌های حکومتی مدرن الهام گرفته‌ایم، در حالی که باید به آموزه‌های امامت و امت در نهج‌البلاغه بازگردیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود اشاره کرد: امروز با وجود منابع طبیعی و مالی غنی، هنوز با مشکلات اقتصادی و سیاسی مواجهیم. این انحرافات به‌دلیل فاصله‌گیری از نهج‌البلاغه و اصل امامت در حکمرانی است. همچنین، فرمان‌ها و نکات مهم رهبری نیز اغلب با کمال اهمیت اجرا نمی‌شوند.

### بررسی نهج‌البلاغه از دیدگاه استادان و پژوهشگران

در این مراسم، **بخشعلی قنبری**، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی و پژوهشگر نهج‌البلاغه، گفت: نهج‌البلاغه از افراد ۸ تا ۸۰ سال، برای همه برنامه دارد. این کتاب، کتابی انسان‌محور و عقل‌محور است. نهج‌البلاغه به جایگاه علم و عالمان تأکید کرده است.

**قنبری** تصریح کرد: نهج‌البلاغه به‌درد حکومت‌داری می‌خورد، چون حاصل تجربه زیسته حکومتی امام علی (ع) است. ایشان در دوره حکومتشان این سخنان را بیان کرده‌اند.

### معرفی جهانی نهج‌البلاغه و نیاز به حمایت

**قنبری** با اشاره به نمونه‌هایی موفق از معرفی جهانی نهج‌البلاغه، بیان کرد: کتاب‌هایی نظیر ترجمه انگلیسی نهج‌البلاغه توسط خانم قطب‌الدین مورد استقبال جهانی قرار گرفته‌اند. اما برای ادامه این مسیر، نیاز به حمایت بیشتر است.

وی در جمع‌بندی سخنان خود افزود: جهان جدید نیازمند نهج‌البلاغه است. باید سند و دلیل بیاوریم تا نشان دهیم این کتاب، از نظر روانی و اجتماعی به‌گونه‌ای برای زندگی امروزsei کاربرد دارد.

### نقدی بر فرایند پژوهشی و آموزشی

**فرزاد جهان‌بین**، عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد و نویسنده کتاب «زمانه ما و نهج‌البلاغه»، به تبیین اهمیت و ویژگی‌های نهج‌البلاغه پرداخت. وی گفت: نهج‌البلاغه دارای جامعیت، غنای مفهومیبردخت ایجاز، و خاستگاه کلامی امام علی (ع) است.

**جهان‌بین** تأکید کرد: نهج‌البلاغه منبع فراوانی برای استنطاق در مورد عدالت، حکومت‌داری، اخلاق قدرت، حقوق مردم، محیط زیست، و گفتمان مقاومت است. این کتاب گفتمان مقاومت در برابر جاهلیت مدرن را تقویت می‌کند.

### مثبت‌اندیشی و استفاده از مبانی نهج‌البلاغه

**جهان‌بین** در پایان به مطلب مثبت‌اندیشی اشاره کرد: جهان امروز به آموزه‌های مثبت‌اندیشی در نهج‌البلاغه نیازمند است. این مبانی برای سلامتی روانی و زندگی سالم بسیار مؤثر هستند.

**انتهای پیام**

توسط jahankhabari.ir