ناmah – عباس باصفا، مدیر سیستم هوشمند سوخت، مطرح کرد: در قانون بودجه سال جاری، احتمال انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی برای صاحبان خودرو وجود دارد. اما این مورد یعنی حذف کامل کارت سوخت نیست. با امکان انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی، میتوان از کارت سوخت و کارت بانکی به عنوان گزینههای سوختگیری استفاده کرد.
اجرای چهار روش سوختگیری
به گزارش تسنیم، باصفا اشاره کرد که فراهمسازی امکان انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی در برنامهها قرار دارد. او اضافه کرد: تبدیل معماری سیستم هوشمند سوخت با هدف افزایش امنیت سامانه، بروزرسانی تجهیزات، استفاده از روشهای جدید سوختگیری، مدیریت مصرف و تسهیل فرآیند سوختگیری از سال قبل همکاری با سازمان پدافند غیرعامل صورت گرفته است. در این طرح، پایههای مختلفی برای سوختگیری ایجاد شد.
او گفت: در این تبدیل، شرایطی ایجاد شده که سوختگیری با کارت سوخت، کارت بانکی، توکن، و اپلیکیشن موبایل امکانپذیر است. قانون بودجه نیز بر تأکید به استفاده از کارت بانکی برای سوختگیری دارد که یکی از این چهار روش است و قبلاً در برنامهریزی مذکور مورد توجه قرار گرفته بود.
مراسم روز یکشنبه نشاندهنده آغاز پایلوت حذف کارت سوخت نبود
باصفا مورد تأکید قرار داد که برگزاری مراسم روز یکشنبه بهمعنای شروع پایلوت حذف کارت سوخت نیست. او اضافه کرد: در این مراسم، یکی از روشهای سوختگیری از طریق اپلیکیشن موبایل که توسط یک شرکت دانشبنیان ایجاد شده است، معرفی شد. البته این روش هنوز بهطور کامل اجرا نشده است، اما گامی مهم در راستای اجرای قانون بودجه است. ما در حال حاضر با چند شرکت برای اجرای این روشها همکاری داریم و به این شرکتها محدود نمیشویم.
او ادامه داد: شرکت ملی پخش به شرکتهای داخلی اجازه ارائه طرحهای خود برای اجرای هر کدام از این ابزارها داده است. پس از بررسی موارد فنی و امنیتی و انجام فرآیندهای قانونی، این همکاریها ادامه مییابد.
برگزاری پایلوت حذف کارت سوخت خبر نادرستی است
باصفا تأکید کرد که هیچ برنامهای برای حذف کارت سوخت وجود ندارد و خبر برگزاری پایلوت حذف کارت سوخت در برخی رسانهها نادرست است. مشخص شده که بهدنبال فراهمسازی بستر انتقال سهمیه از کارت سوخت به کارت بانکی هستیم تا بتوان از کارت بانکی به عنوان یکی از روشهای سوختگیری استفاده شد. اما این مورد نیازمند تدوین و تصویب آییننامه اجرایی و موافقت بانک مرکزی است.
باصفا افزود: سهمیه سوخت موجود در کارتها همچنان حفظ میشود و هیچ تغییری در اعمال سهمیه یا روشهای سوختگیری اعمال نشده است. مردم نباید نگران حذف کارت سوخت شوند. آییننامه مربوطه در کمیسیون اقتصادی دولت در حضور تمام ذینفعان از جمله بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه، و وزارت نفت در حال بررسی است و هنوز به نتیجه نرسیده است.
او خاطرنشان کرد: اگر حتی در آینده تصمیمی برای حذف کارت سوخت گرفته شود، اجرای کامل انتقال سهمیه به کارت بانکی و استفاده از روشهای دیگر سوختگیری اجتنابناپذیر است که به مطالعات و بررسیهای دقیق فنی و امنیتی نیازمند است.
منبع: تسنیم