وندی شرمن

رویداد۲۴| وندی شرمن، مذاکره‌کننده ارشد پیشین آمریکا در توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ با ایران، در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی «نیوزنیشن»، تجربه خود را در تعاملات با ایران شرح داد. او جنگ راه حل مناسبی برای متوقف کردن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران نمی‌داند و اینکه حتی با بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، این کشور مجدداً برنامه خود را به صورت پنهانی ادامه خواهد داد.

شرمن بر این باور است که ایران در صورت بمباران تأسیسات خود، این برنامه را به صورت مخفیانه و زیرزمینی ادامه خواهد داد. او تایید کرد که حتی با بمباران مراکز فعلی، ایران نخواهد خنثی شد و در یک تا سه سال، برنامه خود را دوباره آغاز خواهد کرد.

او همچنین تأکید کرد که تمام جریان‌های سیاسی در ایران محافظه‌کار هستند، اما در صورت فشار بیشتر، جریان‌های فوق‌محافظه‌کار برنامه تسلیحاتی را پیگیری خواهند کرد. او معتقد است که آمریکا دقیقاً ایران را به مسیری سوق خواهد داد که نمی‌خواسته است.

اگرچه مقامات ایران به تکرار اعلام کرده‌اند که ایران هرگز سلاح هسته‌ای تولید نخواهد کرد و این امر در دکترین نظامی و سیاسی کشور وجود ندارد، با این حال اظهارات شرمن بر این است که فشار بیشتر می‌تواند ایران را به مسیر تسلیحاتی بکشد.

شرمن همچنین بر اهمیت رسیدن به توافق جدید تأکید کرد و اینکه حتی دونالد ترامپ می‌تواند توافق بهتری نسبت به توافق قبلی به‌دست آورد. او معتقد است که با یک کنگره جمهوری‌خواه، این امکان وجود دارد و تصویب مطابق جدید برای از بین بردن تنش‌ها ممکن است.

iran و آمریکا تاکنون پنج دور مذاکرات غیرمستقیم را از طریق عمان برای رسیدگی به مسئله برنامه هسته‌ای ایران برگزار کرده‌اند. طرفین این مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده‌اند و مسقط پیشنهاد‌هایی برای رفع اختلافات مطرح کرده است.

دانشمندان و مقامات آمریکایی پس از دور سوم مذاکرات اعلام کردند که ایران به عنوان تنها کشور عضو پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) که سلاح هسته‌ای ندارد، حق غنی‌سازی را ندارد و باید نیازهای خود را از کشورهای دیگر تأمین کند. ایران بر این نگاه اساساً مخالفت دارد و برخورداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز و حق غنی‌سازی خود را مجدداً تایید کرده است.

شرمن همچنین به چین به‌عنوان “چالش اصلی راهبردی” امریکا اشاره کرد. او بر این باور است که چین از دستور عمل آمریکا در برابر اوکراین در برابر روسیه می‌آموزد و ممکن است برای تصاحب تایوان و تراشه‌های پیشرفته آن آماده شود. او تهدید چین برای تصرف تایوان را جدی می‌接纳,并强调这对美国的技术公司构成严重威胁,因为它们依赖台湾生产的芯片。

Sharman further stated that both the Trump and Biden administrations have viewed the Indo-Pacific region as a strategic priority. She believes that China considers Taiwan a part of its territory and has threatened to use military force to reclaim it, while the United States sees Taiwan as a strategic partner and many American tech companies rely on semiconductors produced there.

Note: The last paragraph has been slightly adjusted to maintain coherence and fluency in the rewritten text.

برای اینکه متن کاملاً در فارسی باشد، جمله اخیر متنگ که به زبان چینی زده شده بود، مجدداً به فارسی تبدیل شد:

شرمن بر این نکته تأکید کرد که هر دو ادمینیストrasیون ترامپ و بایدن منطقه هندو-آکیانوس آرام را به عنوان اولویت راهبردی دیده‌اند. او معتقد است که چین تایوان را به‌عنوان بخشی از خاک خود می‌بیند و آماده است با نیروی نظامی آن را تصرف کند، اما ایالات متحده تایوان را به عنوان همکار استراتژیک دارد و بسیاری از شرکت‌های فناوری آمریکایی به نیمه‌رسانا‌های تولید شده در آن متکی هستند.

توسط jahankhabari.ir