تقریر خبری از فضای دفاع‌پرس آورده شده که در آن عبدالحسین بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در نشست خبری اهداف و برنامه‌های این مرکز را مطرح کرده است. بهرامی این مرکز را مسئول ایجاد همگرایی، هم‌افزایی و پیشبرد منظم فعالیت‌های ستاد‌ها و حل مسائل آنها معرفی کرده است. او اعلام کرد که معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تعداد ستاد‌ها را از ۸ تا ۱۰ ستاد افزایش داده است. این ستاد‌ها در حوزه‌های مختلفی مانند آب، انرژی و محیط زیست، حمل‌ونقل، هوافضا و شهرسازی، مواد و ساختارهای پیشرفته، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی، پیشخوان‌های مردمی، اقتصاد دیجیتال و اتصال‌پذیری، رمزنگاری حقیقی و امنیت سایبری، هوش مصنوعی، کوانتوم، اپتیک و فوتونیک و امنیت غذایی و کشاورزی فعالیت می‌کنند.

بهرامی سه مأموریت اصلی مرکز را این گونه معرفی کرد: رصد و ارزیابی عملکرد ستاد‌ها، شتاب‌دهی به رسوخ فناوری‌های نوین در زنجیره‌های ارزش اقتصاد دانش‌بنیان و توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه بازار فناوری. او اضافه کرد که برای اهداف فوق، سامانه‌ای جهت رصد میزان پیشرفت طرح‌ها و عملکرد ستاد‌ها تعریف شده است.

رئیس مرکز راهبری از برنامه‌های پیش روی این مرکز به توسعه دستگاه‌های فنی-صنعتی به‌طوری که باعث کاهش خروج ارز از کشور و افزایش ارزآوری شود، یاد کرد. همچنین پیش‌بینی شده است که فناوری‌های معدن و پتروشیمی را سال جاری تقویت کنند.

بهرامی از اهمیت ادغام ستاد‌های هوش مصنوعی، رباتیک، فوتونیک و کوانتوم برای افزایش پیشرفت در حوزه‌های فناوری‌های نوین یاد کرد. او همچنین از حمایت از زیرساخت‌های هوش مصنوعی در سال گذشته به مبلغ حدود ۸.۵ میلیارد تومان در یک مرحله و ۶ میلیارد تومان در مرحله دوم یاد کرد.

در قسمت بعدی، بهرامی به ارائه تسهیلات تجاری‌سازی اشاره کرد که با سقف زیر یک میلیارد تومان به واحد‌های فناوری مستعد دانش‌بنیانی یا دارای اولویت منطقه‌ای که قرارداد و مشتری دارند، ارائه می‌شود. این تسهیلات برای کمک به دانش‌بنیان شدن سریع‌تر و رفع گلوگاه‌ها طراحی شده‌اند.

توسط jahankhabari.ir