بر اساس گزارش رسانه‌ای، سیدمسعود حسینی، مدیرعامل هلدینگ تخصصی دریایی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، درباره‌ی توافهم‌نامه‌های همکاری با صنایع دریایی اظهار داشت: سه توافهم‌نامه در مجموعه‌ی دریایی این قرارگاه با شرکت کشتی‌سازی صدرا و دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور امضا شده‌است. اولین این توافهم‌نامه‌ها مربوط به تعمیرات، سرویس و نگهداری شناور‌هایی است که در جنوب کشور در اختیار مؤسسات مختلف واقع شده‌اند.

آغاز ساخت نخستین دکل حفاری دریایی و کشتی‌های کانتینری توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)

وبیشتر از آن گفت: توافهم‌نامه‌ی دوم با مجموعه‌ی مدیریت طرح‌های صنعتی ایران (IPMI) و شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) امضا شده به‌طوری‌که برای نخستین‌بار در جنوب کشور طراحی یک دکل حفاری نفت و گاز دریایی (جک‌آپ) در دستور کار قرار گرفته‌است. توافهم‌نامه‌ی سوم به حمایت از گردشگری دریایی مربوط است و طبق آن، شرکت صدرا برنامه‌ریزی کرده تا نخستین شناور گردشگری را در اق(nome1) به بهره‌برداری برساند.

حسینی با اشاره به اینکه یکی از کشتی‌هایی که ایران سفارش ساخت آنها را داده، این سال در شمال کشور به آب انداخته خواهد شد، گفت: این کشتی کانتینری با ظرفیت ۳۵۰۰ TEU برای ارتباط دریایی و کریدور میان شمال و جنوب کشور طراحی شده است و به‌زودی در منطقه‌ی شمالی فعال خواهد شد. قابلیت عبور از دریای خزر و ورود به آب‌های بین‌المللی را نیز دارند.

وی افزود: دو فروند از این کشتی‌ها در این سال و سال آینده تکمیل خواهند شد و در همین مسیر، ساخت دو فروند دیگر نیز آغاز خواهد شد. این قرارگاه همچنین آماده‌ی لایروبی هر نقطه‌ی کشور است و ناوگان لایروبی آن در جنوب فعال است. این ناوگان تاکنون حدود ۶۰ میلیون متر مکعب عملیات لایروبی را در جنوب کشور انجام داده است.

همچنین، منوچهر علیپور، مدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، از آغاز مذاکره‌ است با شرکت ملی نفتکش برای ساخت کشتی‌های کلاسی افراماکس خبر داد و گفت: ما قرارداد جاری برای ساخت نفتکش برای ونزوئلا داریم و با رفع موانع مالی، ساخت سومین و چهارمین نفتکش برای این کشور نیز در برنامه‌ی ما قرار خواهد گرفت.

علیپور به پروژه‌های نفتی جاری شرکتش اشاره کرد و گفت: ساخت جکت فاز ۱۱ در حال انجام است، سکوی بلال نیز با موفقیت نصب شده‌است و دو سکوی میدان رشادت نیز در حال ساخت هستند که تا پایان سال امتحانی به تکمیل خواهند رسید. همچنین، ما در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های پروژه‌ی بزرگ فشارافزایی در جنوب کشور هستیم تا با تکمیل این زیرساخت‌ها بخشی از ناترازی‌های بخش انرژی کشور را برطرف کنیم.

در ادامه، به ساخت اولین شناور تفریحی کاملاً ایرانی اشاره کرد و گفت: این شناور توسط شرکت صدرا طراحی و ساخته‌شده است. این شناور با طول ۱۵ متر و سرعت ۱۵ نود، اولین شناور تفریحی ایرانی است که پیشرفت ۶۵ درصدی یافته و تا چهار ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتهای پیام /231/

توسط jahankhabari.ir