بر اساس گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف در هشتمین مجمع عمومی وزرای ادوار تاریخ شکلگیری این مجمع را بررسی کرد. وی اظهار داشت که مجمع در سال 1383 با ابتکارگری تعدادی از وزرای دولت هشتم تشکیل شده است، در حالی که بر پایه مصوبه دولت، رئیس مجمع معاون اول وقت و دبیر مجمع دبیر وقت دولت تا حدی معین بودهاند.
عارف ادامه داد که در دولت نهم، راهبرد دولت ادامه فعالیت مجمع را پیشبینی نکرده بود؛ بنابراین مجمع در آن دوره تعطیل شد. او افزود که در اوایل دهه 1390، نیاز ارتباط وزرای سابق با دولت تا حدی دیده شد، و مطرح شد که مجمع به صورت یک نهاد مردمی غیرمستقل از دولت رسمیت یابد.
رئیس مجمع وزرای ادوار توضیح داد که راهبرد اصلی مجمع «وفاق» بوده است. این مجمع برنامهریزی شده بود تا دو جریان سیاسی کنار هم موضع بگیرند، چرا که برآیند همافزاری این اتحاد برای نظام منافع فراوانی خواهد داشت. بر اساس وی، مجمع وزرای ادوار به عنوان جامعترین تشکل مردمی که از همه اعضای کابینه پس از انقلاب تشکیل شده، شناخته میشود.
عارف همچنین اعلام کرد که برخی از دولتهای گذشته نه نیازی به همکاری با مجمع میداشتند و نه فرصتی برای برگزاری جلسات با هم ایجاد میشد، اگرچه نتایج گزارشهای مجمع به نوعی به صورت غیرمستقیم در دولتها نیز مورد استفاده قرار گرفتهاند. او مثال زد که در دولت دوازدهم، شهید رئیسی تجربیات کارگروه قضایی مجمع را در عملیاتها مورد استفاده قرار میداد.
عارف که امروز معاون اول رئیسجمهور است، با توجه به شعار «وفاق» در دولت چهاردهم، اظهار داشت هرگونه بهانهای برای عدم همکاری با مجمع وجود نخواهد داشت. وی تاکید کرد که مجمع به عنوان سرمایه معنوی نظام باید از آن در مسائل کلان کشور بهره گرفته شود. اگر اعضای مجمع آمادگی خود را برای همکاری اعلام کنند، دولت نیز آماده است که با هر روشی از تواناییهای مجمع استفاده کند.
در این مجمع، رایگیری برای انتخاب اعضای هیات مدیره جدید برگزار شد. در نتیجه این رایگیری، محمدرضا عارف، غلامحسین شافعی، مصطفی هاشمی طبا، رضا صالحی امیری و محسن مهرعلیزاده به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره انتخاب شدند. همچنین، عبدالحسین وهاجی نیر عضو علیالبدل هیات مدیره و محمد بطحایی نیز به عنوان بازرس از سوی اعضای مجمع انتخاب شدند.