در روزهای اخیر، شبکههای اجتماعی مصر صحنهای از بحثها و پرسشهای غیرمعمول بودهاند. این بحثها پس از اظهارات مبهم برخی از مجریان تلویزیونی، که برخی از آنها با دولت ارتباط نزدیکی داشتهاند، به وجود آمده است. این افراد به وقوع یک رویداد بزرگ و نزدیک اشاره کردهاند، با این حال ماهیت آن را توضیح ندادهاند.
تحت این ضرورت، بسیاری از کاربران به عرصه گمانهزنانی و پرسشپردازی پرداختهاند که آیا این اظهارات نشانهای از تحولات نزدیک در داخل یا منطقه مصر هستند، بهویژه در مورد پرونده فلسطین.
Markup نظر داده، م.IsSuccess| احمد موسی، یکی از مجریان تلویزیونی، در برنامهای از شبکه خصوصی «صدى البلد» هشدار داد که شرایط فعلی و آینده به تمرکز و خودداری از لksam در حفظ هوشیاری هستند. سخنان او نشان میدهد که اقدامات خارجی میتواند تغییرات «شوکآور» ایجاد کند. او تأکید کرد که این هشدارهایش به مردم مصر خطاب است و نه به یک فرد یا مؤسسه خاص. همچنین گفت: «تغییرات ممکن است برای برخی ترسآور باشد و میتواند پیامدهای خطرناکی داشته باشد.»
موسی اهمیت احتیاط در استفاده از شبکههای اجتماعی را هم تأکید کرد و گفت: «چه کلمهای را نوشتهایم یا توییت کردهایم، مسئولیت آن را بباید بر عهده بگیریم.» او همچنین به تهدید سایبری و فعالیتهای شدید اشاره کرد و گفت: «حتی اطلاعات مثبت نیز میتوانند در زمینه فلسطین، که مصر نقش استراتژیکی در آن دارد، علیه ما استفاده شوند.»
از سوی دیگر، توفیق عکاشه، مجری دیگر مصری، در توییتی کوتاه در روز ۲۰ مه در پلتفرمهای اجتماعی نوشت: «جهان قریبالوقوع شاهد رویدادی مهم خواهد بود»؛ که این توییت موجب افزایش ابهام شد.
نشأت الدیهی، یکی از مجریان شناختهشده، نیز در یک مقاله در روزنامه دولتی «جمهوریه» با عنوان «با احتیاط بکار برید» به دغدغههای خود برخورد کرد. او اشاره کرد کهبه تغییرات سریع و شدید در خاورمیانه و از این رو به اهمیت تمرکز بر واقعیت کنونی تأکید کرد. او گفت: «منطقهای که امروز داریم به آن تکیه میکنیم، از هر ستون استواری خالی شده است.»
او نیز از یک دید پراکنده ترسی بیان کرد و آرزوی آن داشت که این دغدغهها فقط سراب باشند. او به تبعیض اعتمادآمیزی که بر اطراف فعال در منطقه حاکم شده است اشاره کرد و مصر را در قلب این پیچیدگیها قرار داد.
هنگامی که با این هشدارهای مبهم روبرو شدند، عمرو أدیب، یکی از مجریان معروف مصر، از تکرار این واژگان «رویدادهای بزرگ» بدون توضیحهای مشخص انتقاد کرد و گفت: «این هشدارها تنها انسانها را نگران میکنند و هیچ منفعتی ندارند.»
کاربران شبکههای اجتماعی نیز بهطور وسیع به این اظهارات واکنش نشان دادند. بسیاری از آنها این هشدارها را مبهم و بیهدف توصیف کرده و از تأثیرات نگرانکننده آنها بر مردم صحبت کردند. برخی معتقدند که این هشدارها ممکن است برای آمادهسازی روانی مردم در برابر تغییرات شوکآور و دردناک در آینده باشد، در حالی که برخی دیگر فکر میکنند این موضوعها ممکن است به فلسطین و غزه مربوط باشند، در جایی که مصر نقش حیاتی دارد.
منبع: فارس