بر اساس گزارش اخباری، دکتر ربکا رابینز، یک متخصص در زمینه اختلالات خواب، در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌ان معتقد است که استفاده از قابلیت چرت‌گوشی می‌تواند منجر به کاهش کیفیت خواب شود. او که تحقیقاتی در بیمارستان بریگام و زنان می‌کند، توضیح می‌دهد که زنگ صبحگاهی اولیه می‌تواند مرحله مهمی از خواب را قطع کند و اگر شخص برای چرت کشیدن به جلو بروید، خواب بعدی کیفیت پایین‌تری خواهد داشت.

در یک پژوهش انجام شده توسط رابینز و همکاران او با استفاده از اپلیکیشن “چرخه خواب”، مشخص شد که میانگین زمان صرف شده برای چرت‌کشیدن پس از زنگ اول تقریباً ۱۱ دقیقه است. این میزان زمان در ماه‌ها بر می‌گردد به یک شب خواب کامل.

متخصصان خواب تاکید می‌کنند که مغز در طی خواب از مراحل مختلفی عبور می‌کند، و نیمه دوم شب معمولاً به مراحل خواب تحرک چشم سریع (REM) مربوط است. این مرحله برای عملکرد شناختی و تثبیت حافظه بسیار مهم است. دکتر رابینز افزود که مستقیماً پس از فشار دادن دکمه توقف زنگ، امکان بازگشت به این مرحله وجود ندارد.

برخی از متخصصان دیگر، مانند دکتر جاستین فیالا، استادیار دانشکده پزشکی نورث وسترن، با این نظر مخالفت می‌کنند. فیالا می‌گوید نیاز به اجماع در این مورد وجود ندارد و کسی نمی‌تواند جوهر مزایا و معایب این روش را به طور قطع مشخص کند. او نشان می‌دهد که برخی افراد با کرونوتایپ‌های خاص ممکن است از چرت‌گوشی بهره‌مند شوند.

دکتر کیمبرلی هون از دانشگاه ایالتی واشینگتن هم تاکید می‌کند که رعایت یک روال ثابت برای خواب و بیداری به اندازه مقدار خواب بسیار مهم است. او توضیح می‌دهد که هماهنگی در زمان‌بندی خواب می‌تواند به کاهش احساس‌ خستگی هنگام بیداری کمک کند.

ربکا رابینز توصیه می‌کند که ایده‌آل‌ترین شرایط زمانی است که نیازی به زنگ صبحگاهی نباشد و شخص بطور طبیعی در زمان مشخصی بیدار شود. او همچنین راهکارهایی مانند تنظیم زنگ ساعت برای زمان‌های دیرتر یا برقراری یک روتین صبحگاهی که به فرد انگیزه می‌دهد و از رختخت بیرون بیاورد، را پیشنهاد می‌کند.

توسط jahankhabari.ir