گروه اجتماعی: رئیس کل گمرک ایران در مورد نسل چهارم تجارت، که از مدت‌ها در کشورهای پیشرفته راه‌اندازی شده، به عنوان یک اقدام جدید تبلیغ می‌کند، اما این اقدام فقط یک تبلیغات خالی است. بسیاری از کشورها، حتی از نسل پنجم تجارت استفاده می‌کنند. نسبت به این تغییرات پیشرو، دولت ایران که بیش از سه ماه است بدون وزیر اقتصاد است، باید پس از تعیین وزیر جدید، فاصله خود را با کشورهای پیشرفت‌یافته کاهش دهد.

در هفته‌ی گذشته، گمرک ایران میزبان دهمین کنفرانس همکاری گمرکی اکو شد. رئیس کل گمرک در این کنفرانس، تجارت مدرن را نسل چهارم تجاری خواند. او بیان کرد که این نسل تجارت با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و سامانه‌های الکترونیکی، بر تغییرات عمیق در ساختار تجارت تأثیر گذاشته است. او همچنین تاکید کرد که برای آمادگی به نسل چهارم تجارت، نیاز است از تجهیزات و زیرساخت‌های مدرن استفاده شود.

به گزارش بولتن نیوز، پیشرفت‌های فناوری و نوآوری‌های کارآفرینی، تحولات گسترده‌ای در تجارت ایجاد کرده‌اند. پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2050، اکثر تجارت بر اساس تراکنش‌های دیجیتال انجام شود. نسل چهارم تجارت از سال 2009 با بهره‌گیری از فناوری‌های مانند اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی شروع شده و نسل پنجم از سال 2019 پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و همه‌گیری کرونا شکل یافته است.

نقدی بر سخنرانی رئیس کل گمرک: گمرک ایران با مشکلات فراوانی مثل رسوب کالا و عدم پیگیری فناوری‌های جدید مواجه است. صرف تبلیغ‌گری برای پیوستن به سامانه‌های مدرن بدون اقدام عملی به همراه دارد. ایران با تولید بیش از 1600 مقاله علمی در حوزه فناوری‌های پیشرفته، در رتبه دوم پس از ترکیه قرار دارد، اما رهبری گمرک باید با دان tud و آگاهی از این پیشرفت‌ها همراه باشد. کشور ایران نیاز دارد تا سریعاً از نسل چهارم به نسل پنجم تجارت الحاق یابد.

لذا، دولت جدید برای رفع مشکلات گمرک، باید بدون تأخیر نسبت به اصلاح ساختار مدیریتی و بهره‌گیری از نیروهای متخصص اقدام کند تا گمرک ایران به سمت پیشرفت به مدیریت هوشمند و تسهیل تجارت حرکت کند.

توسط jahankhabari.ir