به گزارش خبرگزاری شهروندان، نیروهای امنیتی حج در عربستان سعودی، سه شهروند را به دلیل انتقال ۱۰۸ نفر از دارندگان ویزای گردشگری -که قوانین و مقررات حج را نقض کرده بودند- و تلاش برای ورود غیرقانونی آنها به شهر مکه مکرمه از طریق مخفیگاه‌های سری (مخازن) در وسایل نقلیه سنگین، دستگیر کرده‌اند. این افراد به مراجع الاختیاری برای اعمال مجازات‌های مقرر ارجاع شده‌اند.

گزارش‌های اخیر از آکانت خبری عربستان (یکی از رسانه‌های رسمی سعودی) نیز اعلام کرده که بیش از ۲۵۰ هزار نفر مقیم غیرمجاز بدون مجوز حج از داخل مکه بازگردانده و بیش از ۲۰۵ هزار نفر دیگر نیز به دلیل تلاش برای انجام حج بدون مجوز از این شهر اخراج شده‌اند. همچنین از بازگرداندن بیش از ۱۰۹ هزار خودرویی که مرتبط با انتقال افراد غیرمجاز بوده‌اند و شناسایی و برخورد با بیش از ۴۰۰ شرکت متخلف در زمینه حج، خبر داده شده است.

وزارت کشور عربستان سعودی قبلاً از صدور تصمیمات اداری علیه ناقلان، مشارکت‌کنندگان و افرادی که بدون مجوز به مکه منتقل شده‌اند، خبر داده است. این مجازات‌ها برای بازدارندگی و مقابله با تخلفات در انجام حج بدون مجوز شامل مواردی مانند حبس، جریمه‌های مالی سنگین، افشای نام ناقلان، اخراج اتباع خارجی پس از اجرای مجازات و ممنوعیت ورود مجدد آنها به عربستان سعودی به مدت ۱۰ سال، مصادره قضایی وسایل نقلیه استفاده‌شده برای انتقال غیرمجاز، و جریمه‌های مالی برای افرادی که بدون مجوز تلاش کرده‌اند حج به جا آورند.

وزارت کشور مجدداً بر لزوم رعایت قوانین و مقررات حج و اخذ مجوز‌های لازم برای ادای این فریضه تاکید کرده و از هرگونه تخلف حمایت نمی‌کند. در موسم حج سال گذشته، بیش از ۱۳۰۰ زائر به دلیل گرمای شدید هوا فوت کردند. این موضوع باعث شده است که دولت عربستان سعودی اقداماتی برای کنترل جمعیت زائران و کاهش گرمای هوا انجام دهد. بر اساس اعلام‌های این کشور، بیش از ۸۰ درصد افرادی که سال گذشته در حج فوت کردند، افرادی بودند که به صورت غیرمجاز در انجام حج شرکت کرده بودند و از امکاناتی مثل چادرهای دارای سیستم تهویه محروم بودند.

توسط jahankhabari.ir