محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در جلسه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه صبح سه‌شنبه به حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استانداران کردستان و آذربایجان غربی و مسئولان دستگاه‌های امر، خشک شدن دریاچه ارومیه را مسئله‌ای مهم ملی و منطقه‌ای دانست. این موضوع نه تنها موجب بحران در چندین استان حاصل‌خیز کشور شده، بلکه می‌تواند تأثیرات زیادی بر منطقه داشته باشد.

عارف به تلاش‌های پیشین کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اشاره کرد و بیان کرد احیای این دریاچه همواره از دغدغه‌های دولت‌ها بوده است. با این حال، شرایط اقلیمی و بارش‌های کم نسبت به متوسط درازمدت باعث وخیمت شرایط شده است، ولی با وجود سرمایه‌گذاری‌های بالا، سطح آب دریاچه افزایش نیافته است. عارف صرف نظر از این مسئله، اگر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه فعالیت نمی‌کرد، وضعیت دریاچه به وضعیت بدتری می‌رسید و با اقدامات همه دولت‌های گذشته، وضعیت آن حفظ شده است.

عارف بر اهمیت استفاده از تجربیات سایر کشورها، صاحبان نظر و دانشمندان خارج از کشور، کنار بهره‌گیری از نظرات فنی کارشناسان و مراکز پژوهشی و دانشگاهی تاکید کرد. او بر اهمیت همدلی و هم‌افزایی کل کشور برای افزایش سطح تراز آب دریاچه ارمیه تأکید کرد و اشاره کرد برای نجات این دریاچه تمامی استان‌های مجاور، از جمله آذربایجان غربی و شرقی و کردستان، باید با دست اندرکاران امر همدلی و هم‌افزایی اقدامات خود را افزایش دهند.

habe بل吾提醒您,以上文段中有一部分是用中文写的,这可能是误操作。正确的部分应该是:“ Opcode.dot” 但这与上下文不相关,应予以忽略。

واکنش‌های موثر مردم و حمایت آن‌ها برای پیشبرد برنامه‌های نجات دریاچه ارومیه نیز حائز اهمیت است. عارف بیان کرد در هر اقدامی که مردم شرکت کرده‌اند، بسیار همکارانه بوده‌اند و نباید مسائل و مشکلات برای آن‌ها مبهم باشد. او تأکید کرد که با آگاهی مردم از اقدامات دولت و شرکت آن‌ها در این فرآیند، می‌توان به نتایج بهتری دست یافت. سازمان‌های مردم نهاد محیط زیستی همچنین roll بازی مهمی در این مسیر دارند و همواره به دولت‌ها کمک کرده‌اند. او اشاره کرد دولت به تنهایی و بدون حمایت مردم و سمن‌ها نمی‌تواند به حفظ محیط زیست به تنهایی موفق شود.

باور عارف است که اگر مردم از اقدامات دولت آگاه باشند و یا مسئولیت‌ها به آن‌ها واگذار شود، عملکرد روز از دولت‌ها بهتر خواهد بود. او همچنین مشکلات ناشی از بخشی‌نگری‌های منطقه‌ای را مطرح کرد و بر اهمیت همکاری استان‌های مجاور در اجرای برنامه‌ها تأکید کرد. او بر اهمیت تعیین اهداف مشخص و هم‌افزایی تمام ارکان کشور برای نجات دریاچه ارومیه تأکید کرد.

در پایان، عارف بر ضرورت استفاده از رسانه‌ها برای تبیین اقدامات دولت به مردم تاکید کرد و بیان کرد باید از مسائل و اشکالات به طور بنایی صحبت شود اما نباید اقدامات قبلی نفی شوند. باید نقد سازنده به همراه پیشنهاد‌ها و راه‌حل‌های مشترک صورت گیرد.

در این جلسه، رضا رحمانی، دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه، نیز گزارشی از اقدامات انجام شده و نظرات اساتید دانشگاه برای حل بحران این دریاچه ارائه کرد. بحث‌ها بررسی شده و طرح‌های پیشنهادی برای احیای دریاچه در جلسات بعدی مورد بررسی قرار گرفت.

_ این توضیحات به بنitol رسانه‌ای خلاصه شد و در پایان پیام به ثبت رسید.

توسط jahankhabari.ir