در مصاحبه‌ای جدید، دیپلمات ارشد آمریکایی پیشین، وندی شرمن، جزئیاتی از مذاکرات برجام با ایران را بیان کرد. او گفت: “ایرانیان سراسر چرخه غنی‌سازی اورانیوم را می‌دانستند و ما نمی‌توانستیم دانش آن‌ها را نابود کنیم. هدف ما این بود که فعالیت‌های ایران را با نظارت گسترده محدود کنیم.”

شرمن به تأکید آمریکا بر نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: “رئیس‌جمهور اوباما تصمیم بسیار مهمی گرفت که اگر نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مناسب بود، اجازه غنی‌سازی مقدار کمی اورانیوم را به ایران بدهیم.”

او همچنین به تفاوت‌های منافع کشورهای عضو برجام اشاره کرد و گفت: “هر کسی مسائل را بر اساس منافع خود محاسبه می‌کرد و فرآیند مذاکره چندجانبه پیچیده بود.” در پاسخ به سوالی درباره‌ عدم تمرکز بر حمایت ایران از گروه‌های ع <=> tasks تعیین شده، شرمن گفت: “اگر ایران می‌خواستیم کمک خود را کاهش دهند، آن‌ها این درخواست را نپذیرفتند.”

در مورد آمادگی آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران، او گفت: “نمی‌دانم ایرانیان باور کردند یا نه، اما راه‌حل جایگزین، اقدام نظامی بود.” شرمن همچنین از بی‌احترامی خود به ایرانیان پشیمنه کرد و گفت: “پس از شهادت ناسزا، از ایرانیان پوزش خواستم.”

در نهایت، او درباره خروج ترامپ از برجام گفت: “می‌دانستم این اتفاق رخ می‌دهد، اما ارزش توافق این بود که ما بیشتر اطلاع از برنامه هسته‌ای ایران داشته‌ایم.”

توسط jahankhabari.ir