در یک جلسه مهم کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه که در صبح سه‌شنبه، 13 خرداد برگزار شد، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، در حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استانداران کردستان، آذربایجان غربی و مسئولان مرتبط، به اهمیت نجات این دریاچه پرداخت. عارف بیان کرد که خشک شدن دریاچه ارومیه، غیر از تأثیرات متعددی بر استان‌های حاصل‌خیز کشور، می‌تواند در منطقه نیز آسیب‌ها ایجاد کند.

تحکیم بر این نکته که تلاش‌های مختلف برای نجات این دریاچه تاکنون توسط دولت‌های متعاقب صورت گرفته است، عارف به مشکلات اقلیمی و کمبود بارندگی اشاره کرد و گفت: با وجود سرمایه‌گذاری‌های بزرگ، سطح آب دریاچه به مرتبه‌ای مورد انتظار افزایش نیافته است. هر چند، اگر این تلاش‌ها انجام نشده بود، وضعیت دریاچه در مرحله‌ای بدتری قرار داشت.

عارف تاکید کرد که برای نجات این دریاچه باید از تجربیات و دانش کشورهای دیگر، اساتید و صاحب‌نظران خارجی نیز استفاده کرد. همچنین، او بر فعالیت‌های هم‌افزایی مردم و حکومت‌ها تأکید کرد و گفت: هم‌افزایی استان‌های مجاور دریاچه، از جمله آذربایجان‌های غربی و شرقی و کردستان، برای اجرای برنامه‌های پیشبرد شدیداً ضروری است.

عارف، اهمیت نقش مردم و سازمان‌های خیریه محیط‌زیستی را بیان کرد و توضیح داد: هر باری که از مردم کمک خواسته شد، آنها به میدان آمده‌اند. باید مسائل و تackle‌های مربوط به این دریاچه به خوبی برای مردم توضیح داده شود. او ادعا کرد: با آگاهی کامل مردم از تلاش‌های دولت وЁ یا اگر مسائل به مردم واگذار شود، آنها بهتر از دولت‌ها عمل خواهند کرد.

او همچنین بیان کرد که سازمان‌های خیریه محیط‌زیستی حمایت‌برانگیز هستند و باید حمایت کامل دولت را برای اجرای برنامه‌ها دریافت کنند. دریاچه ارومیه به تنهایی توسط دولت محافظت نخواهد شد و لازم است مردم نقش خود را در این زمینه ایفا کنند.

درباره ساختار بهره‌گیری از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای تبیین اقدامات دولت برای نجات این دریاچه، عارف گفت: باید از مدیریت‌های مثبت استفاده کرد تا ناکامی‌ها به تنهایی نگذاریم. باید نقدی سازنده و پیشنهادهای مشروط باشد و تلاش‌های قبلی نفی نگردد.

در پایان جلسه، رضا رحمانی، دبیر کارگروه نجات دریاچه ارومیه، گزارشی از اقدامات انجام شده و نظرات اساتید دانشگاه برای حل بحران این دریاچه ارائه کرد و در پی آن برنامه‌های پیشنهادی مورد بررسی قرار گرفت.

توسط jahankhabari.ir