به گزارش ایکنا، بر اساس اطلاع‌رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی سید علی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در پایان مجلس عزاداری سالروز شهادت امام باقر (ع) به ایراد سخن پرداختند.

متن سخنان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به شرح زیر است:

«گفته‌شده است که اصحاب امام صادق (ع) به حدود چهار هزار نفر می‌رسیدند. این ارقام از کجا آمده‌است و چه کسی آن‌ها را ایجاد کرده‌است؟ من مکرراً در جلسات خوانده‌ام که امام صادق (ع) گفته‌اند: «ایرانه‌ و بی‌خبر شدند پس از شهادت حسین (ع)، به جز سه نفر.» گاهی در برخی روایات این عدد به پنج نفر اضافه شده‌است. این شمایل نشان می‌دهد که حادثه عاشورا ترس وistes زیادی در قلب‌های اهل اسلام ایجاد کرده‌است. این ترس به حدی بود که حتی نزدیکان امام سجاد (ع) نیز اندک نفر بودند؛ این نفرات در مدت چند سال آرام‌آرام ا#aa آماده شدند.

پس از آن، امام باقر (ع) با دل‌ها کار کرد و به تدریج مردم وارد سیاست امامی شدند. این تحولات نیاز به فراتر از تعلیم مسائل دینی و فقهی داشت. امام باقر (ع) با تکنیک‌های جدید توانست این سه یا چهار نفر را به هزاران تبدیل کند.

گفته می‌شود ایمان صادق (ع) و امام باقر (ع) از اقتدار نزدیکی بین بنی‌امیه و بنی‌عباس استفاده کرده‌اند. این دیدگاه برای دوره امام باقر (ع) مناسب نیست، زیرا در آن زمان نزاع حکومتی وجود نداشت. امام باقر (ع) در دوران زندگی خود با هشام و افراد دیگر از بنی‌امیه روبرو بود و با وجود شرایط سخت، تحولات مهمی ایجاد کرد.

جامعه ای ایجاد کردند که اثرگذاری بسیار در تفکر و سیاست بود. این وضعیت در دوران ائمه دیگر مانند حضرت حادی، حضرت جواد و حضرت عسکری متفاوت بود. امام باقر (ع) تنها امامی است که دو بار به شام اسارت رفت. در دومین سفر، هم ایشان و هم امام صادق (ع) مورد حمله قرار گرفتند، و این اتفاقات مهمی در تاریخ ایشان بود.

بعد از آن، این مبارزات باید ادامه داشته باشد. به همین خاطر امام سفارش می‌کنند که در منا ۱۰ روز برای شهادت ایشان عزای برگزار شود. این اقدام ایشان عدم نیاز به عزاداری شخصی نیست، بلکه برای این است که پیام ایشان به سراسر جهان اسلام برسد. این خود ابتکاری مهم در حوزه سیاست محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع

توسط jahankhabari.ir