بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط گروه خبری دفاع‌پرس، بهروز کمالوندی، معاون و ناطق سازمان انرژی اتمی ایران، در یک برنامه گفت‌وگوی ویژه در guarda حاشیه نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به بررسی آخرین تحولات در حوزه هسته‌ای پرداخت.

آژانس ۱۲۵ بازرس دارد و ایران فقط ۶-۷ نفر را جایگزین کرده است/۲۲ درصد از بازرسی‌ها در یک سال گذشته به ایران اختصاص یافته است

از زمان خروج آمریکا از برجام تاکنون، چهار قطعنامه علیه ایران در شورای حکام آژانس صادر شده است. کمالوندی نیز که به موضوع آلودگی‌های موجود در مکان‌هایی که آژانس نام می‌کند اشاره کرد، گفت: صرف آلودگی مبنای اتهام نیست. این فشار‌ها کاملاً سیاسی هستند و قبلاً پیش‌بینی شده بود.

اما قطعنامه‌ای که در آبان‌ماه گذشته صادر شد، منجر به تهیه گزارش جامع مدیرکل آژانس شد. بعد از سفری که گروسی به تهران انجام داد، برخی کشورهای اروپایی به سمت صدور این قطعنامه حرکت کردند. کمالوندی بیان کرد: فشار سیاسی برای این است که ایران از تلاش‌ها و پیشرفت‌های خود برviders.

این قطعنامه‌ها منجر به افزایش قدرت ایران شده است. او همچنین درباره گزارش جامع مدیرکل آژانس اظهار داشت: این گزارش سعی کرده تا شکلی حقوقی پیدا کند، در حالی که جنبه‌های حقوقی آن وجود ندارد. آژانس دفتری برای ایران راه‌اندازی کرده که ۷۰ کارمند در آن مشغول به کار هستند، و ۲۲ درصد بازرسی‌ها در یک سال گذشته به ایران انجام شده است، در حالی که تأسیسات ما تنها ۳ درصد از تأسیسات جهانی را تشکیل می‌دهند.

در پاسخ به سؤالی درباره مکان‌های ادعایی آژانس مانند ورامین و تورقوزآباد، کمالوندی گفت: ما همانند سایر کشورها تکنیک‌های اطلاعاتی و صنعتی را تجربه کرده‌ایم. هفت تا هشت ماه پیش اطلاعات مربوط به این مکان‌ها به آژانس ارائه شد و مدیرکل آژانس نیز این موضوع را تأیید کرده است.

کمالوندی افزود: ایران هیچ چیزی ندارد که نگران باشد و در‌ها خود را باز کرده است. مدیرکل آژانس به تهدیدات رژیم صهیونیستی پرداخته و ایران نامه‌ای نوشته تا این تهدیدات محکوم شوند. او بیان کرد: مدیرکل آژانس خودش تأیید کرده که تحت فشار سیاسی است و این برخورد باعث می‌شود که این نهاد بین‌المللی به صورت نام‌برده برخورد کند.

درباره احتمال تصویب پیش‌نویس قطعنامه پیشنهاد شده توسط سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست بعدی شورای حکام آژانس، کمالوندی گفت: این کشورها به سمت صدور این قطعنامه حرکت می‌کنند. آن‌ها دنبال مکانیزم‌هایی هستند که از آن‌ها به عنوان ابزار سیاسی استفاده کنند. او همچنین تأکید کرد: ایران در صورت عدم اجرای تعهدات خود متعهد به پاسخ‌گویی است.

معاون سازمان انرژی اتمی بیان کرد: ایران در مواجهه با این چالش‌ها، اقدامات فنی و تکنیکی خاص خود را انجام خواهد داد و همکاری‌های فعلی خود را با آژانس مEdward شکل می‌دهد.

توسط jahankhabari.ir