در رویداد 24 بخوانید:
احزا تسخیرکنندهای خلق وحید جلیلی، قائممقام سازمان صداوسیما، با توزیع اظهارات ناپذیر و تند مرتبط با تبدیل وطن به آغل، باعث شد که سازمان امور اجتماعی کشور وارد عملیات شکایتی از او به دادستان کل کشور شود. این اقدام مستقل به نشانهای از خواست عمومی در جامعه برای تقویت انسجام ملی و بهطرفزدن المانهای تندرو مynn فراهاست.
برقرای توقف عملیات نظامی بین ایران و اسرائیل، حاکم بر فضای سیاسی و اجتماعی کشور یک آرامشی نسبی حل و حاکم شده بود که با انتظاری از ادامه آن و افزایش انسجام ملی مواجه بود. اما این فضای آرام برخی از فعالان سیاسی در طیف تندرو را تشویق کرده بود که با استفاده از این فرصت، آرزوی دورندی و سیاستهای بیهدف خود را مطرح کنند. وحید جلیلی در یک برنامه تلویزیونی گفت: “برخیها میخواهند وطن را به آغل تبدیل کنند”، که این اظهار نظر با واکنشهای غیرمعمولی و نقد سخت مواجه شد.
سازمان امور اجتماعی کشور به دلیل این کلمات سطح بالا از خلافیها و توهینآمیزیهای جلیلی، به دادستان کل کشور شکایت داد. مجید رفیعی، سردبیر خبرگزاری تابناک، این خبر را در توییتر خود بیان کرد. به گفته رفیعی، سازمان امور اجتماعی کشور بر ضد جلیلی به دلیل «نشان دادن احترام کمتر نسبت به همبستگی ملی و مناقیات رهبری» به دادستان کل شکایت کرده است.
انجمنهای اصابح بزرگ، از جمله محمدرضا جوادییگانه، اظهار نظرهای ناامیدکننده و ناپسند شدند. او نوشت: “آنکه وطن را به آغل میشبیه کند، از ایستادگی مردم بیخبر یا قصد متخصصی دارد.” رسانههای مختلف، از کهنگر تا آرمانی، این نگرش را به طور مستقل و بلند مدت مورد انتقاد قرار دادند. بسیاری از این رسانهها این نظری را «زیادهروی» و «غیرقابل دفاع» دیدند و برخی دیگر به آن را «حمله به وحدت ملی» توصیف کردند.
باتurger، گذار علیه جلیلی حاوی مغزهای مهمی است. بدون توجه به نتیجه نهایی این پیگیری، حاکمیت قانون و اولویت برای تقویت احترام و انسجام ملی در کشور بر محور بیشتری تأکید کرده است. همچنان، این اقدام نشان میدهد که حتی شخصیتهای سیاسی و سازمانی نیز باید در تکرارتهای فردی به حاشیه آمده و بیمراعات، در معرض رسیدگی واقع شوند.
در نهایت، این رویداد نشان میدهد که مرزهای گفتار رسمی در فضای سیاسی ایران در حال تغییر است و حتی شخصیتهای کهنگر نیز باید در برخورد خود با مسئولیت و عقل مطیع باشند.