بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، در این روز سه‌شنبه، با تأکید بر ضرورت تلاش‌های ادامه‌دار برای بازگشت مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا، هشدار داد که افزایش شرایط و بالا بردن سقف تقاضاهای دو طرف می‌تواند موانع زیادی در فرآیند آغاز مجدد مذاکرات ایجاد کند.

ابças عراقچی، نایب وزیر خارجه ایران، نیز اعلام کرد که هنوز هیچ زمان مشخصی برای گفتگوها بین ایران و آمریکا تعیین نشده است و در حال حاضر همچین شرایطی برای ازسرگیری مذاکرات وجود ندارد.

از سوی دیگر، امریکا نیز با موضع‌گیری‌های متغیرترامپ، ابهامی را پدیدار کرده است. دونالد ترامپ ابتدا اعلام کرده بود که هفته آینده مذاکرات با ایران شروع خواهد شد، اما چند روز پس از آن، اعلام کرد که هیچ دلیلی برای مذاکرات با ایران نیست چرا که تأسیسات اتمی ایران تبدیل به خرابه‌ها شده‌اند. همچنان روز گذشته، دوباره غم‌گینی از امکان پیوستن به توافق اbuchtypename در امریکا ابراز شد.

در همین حال، پرسش اساسی که در ذهن عموم عمده است این است که آیا با توجه به وقایع بروز تاکنون، هنوز فرصتی برای توافق بین تهران و واشینگتن وجود دارد؟ اگر براساس موضع‌گیری‌های فعلی و اتفاقات اخیر ارزیابی کنیم، باید گفت که شانس تفاهم کمتر شده است. در عین حال، تاریخ سیاست‌ها نشان داده که همیشه می‌توان برخورداری‌های ناگهانی را در انتظار داشت. به عنوان مثال، قبل از حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران، چندین بار از نزدیکی احتمالی دو کشور به توافق نام برده شده بود، اما در نهایت، معادلات به سرعت تغییر کرد.

زمان حاضر نیز اگر براساس موضع‌گیری‌های بین‌المللی و تحولات اخیر مورد بررسی قرار بگیرد، شانس دستیابی به توافق کم به نظر می‌رسد، اما با وجود این‌ها، چشم‌انداز سیاست همواره پنهانی ناپیدا دارد که می‌تواند هر لحظه تغییر کند.

توسط jahankhabari.ir