سرکنسول رژیم اسرائیل در شانگهای از چین درخواست کرد که از نفوذ اقتصادی و سیاسی خود برای مقابله با فعالیتهای نظامی و هستهای ایران استفاده کند. وی در یک مصاحبه توضیح داد که چین تنها کشوری است که توانسته تأثیر قابل نقطه بر گرفتنی بر ایران داشته باشد. او افزود که اگر چین نفت ایران را نخrewد، اقتصاد ایران در معرض بحران قرار میگرفت.
بر اساس تمام شواهد، این درخواست همزمان با فشارهایی است که اسرائیل از سوی چین، شریک کلیدی ایران در خاورمیانه، در مورد تجاوزات نظامی خود در غزه و حملات به خاک ایران تجربه میکند.
رژیم اسرائیل و ایران به آتشبسی پس از جنگ 12 روزه دست یافتهاند. با این حال، جمهوری اسلامی ایران آمادهی پاسخ به هرگونه تجاوز مجدد توسط اسرائیل است.
ودیگری، چین حدود 90 درصد صادرات نفت ایران، که حدود 1.7 میلیون بشکه در روز است، را خریداری میکند. پکن همچنین در سال 2021 توافقنامهای استراتژیک با ایران امضا کرد که شامل سرمایهگذاریهای احتمالی 400 میلیارد دلاری در طول 25 سال در ایران است.
سرکنسول اسرائیل، با التماس برای فشار بر ایران، بر اهمیت نقش چین در هدایت رفتار طرفین در منطقهی بحرانزده تأکید دارد، اما utc=23أندکی وجود دارد که یاگیرد چین توانسته باشد بر استراتژیهای نظامی و هستهای ایران تأثیر قابل توجهی داشته باشد، به دلیل حساسیت تهران نسبت به مداخله خارجی در تصمیمات کلیدی.
در نهایت، هرچند روابط دیپلماتیک میان چین و اسرائیل در حال آسیبپذیری است، مهمترین ارتباط بین این دو کشور همچنان اقتصادی است. سی جینپینگ، رئیسجمهور چین، به همکاریهای اقتصادی با ایران اولویت میدهد و نمیپذیرد برای ایفای نقش میانجی میان اسرائیل و ایران برآذانه شود. سرکنسول اسرائیل افزود که بر خلاف درگیریهای نظامی اخیر، گفتوگوهای دو کشور همچنان در سطح خوبی ادامه دارد.