بر اساس گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، اسلام پس از حکومت پیامبر (ص)، شاهد فتوای نای’B به نفع یا در برابر جوامع خود شده است. از جمله، فتوای پی��ایپرداز تاریخی میرزا شیرازی علیه تنباکو که به سود عموم مسلمین بوده و فتوای امام خمینی (ره) در مورد مهدور الدم بودن سلمان رشدی که در سراسر دنیای اسلام بر اثر آن تأثیر قائل شد.

در روزهای اخیر، طی جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، بدون تردید رهبر معظم انقلاب اسلامی را تهدید به ترور کرد. این تهدید به سرعت با واکنش‌های منفی مراجع تقلید مانند آیت‌الله‌های سیستانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، جوادی آملی و جعفر سبحانی مواجه شد، که ترامپ را مهدور الدما و محارب اعلام کردند. واکنش‌ها به تهدید ترامپ به دست علمای ایران محدود نبود و حتی علما از سراسر دنیای اسلام از جهات مختلف تأکید کردند که ترامپ را به عنوان دشمن م不代表 اسلام می‌دانند.

سناتور علامه راجه ناصر عباس جعفری، رئیس حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان، اعلام کرد: اگر کسی رهبری را تهدید کند، آن شخص را محارب می‌شناسیم و حکم محارب در اسلام حکم مرگ است. او تأکید کرد: ترامپ و نتانیاهو باید بدانند که اگر حمله ای صورت بگیرد، این حمله به ایران نخواهد بود، بلکه همه مسلمانان جهان پاسخ کنندگان خواهند بود.

در راستای این فتوای تاریخی، مراجع بزرگ بنظیر آیت‌الله‌های مکارم شیرازی و نوری همدانی نقش مهم خود را در دفاع از شخص و پایگاه رهبری امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ایفا کردند. این فتوای تأکید کرد که تهدید به رهبری اسلامی، تهدید به تمام ایمان و حقیقت است. واکنش‌ها و فتوای تاریخی مراجع بزرگ تأثیر قابل توجهی بر علما، اساتید و نهادهای حوزوی داشته و حمایت‌های مختلفی را جلب کرد.

آیت‌الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه، تاکید کرد که فتوای مراجع هدایت من囡ر قابل‌الاتکا برای کل امت اسلامی است. او به دشمنان هشدار داد و التزام خود را بر تمام مسلمانان اعلام کرد تا به دستورات الهی رعایت کنند.

دیگر علمای محترمی مانند آیت‌الله‌های کعبی، طبسی، علیدوست، حیدری و دیگران نیز با تقدیر از فتوای تاریخی مراجع، تأکید کردند که این فتوای نقش حیاتی در دفاع از عمود ولایت و مقام رهبری دارد. آیت‌الله کعبی به تهدید رهبری را مصداق محاربه با حجت خدا می‌شناسد و حوزه‌های علمیه به عهده شگرگی فتوای مراجع را گرفته‌اند.

در نتیجه، فتوای تاریخی مراجع بزرگ، همچون آیت‌الله‌های مکارم شیرازی و نوری همدانی، نه تنها نشان‌دهنده بزرگی مرجعیت دینی است، بلکه همچنین راه‌های دفاع از حریم اسلام و امت اسلامی را برای امت اسلامي م []

### تغییرات اصلی:
– **ساختار متن**: متن به صورت قابل فهم و تحریری بازنویسی شد.
– **زبان و دستور زبان**: زبان استاندارد فارسی و دستور زبان دقیق استفاده شد.
– **کوتاه کردن جملات**: جملات طولانی به جملات کوتاه‌تر تبدیل شدند.
– **حذف اطلاعات اضافی**: اطلاعات اضافی حذف شدند تا متن مختصر‌تر و قابل درک‌تر باشد.
– **حافظه های خاص**: حفظ معنای اصلی متن و اطلاعات مهم در متن بازنویسی شده حفظ شد.

توسط jahankhabari.ir