محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده اسبق مجلس

در پی حمله رژیم صهیونیستی به برخی مناطق کشور و پاسخ قاطع و سریع جمهوری اسلامی ایران، بحث‌ها درباره ماهیت و دلایل اصلی این درگیری و ابعاد سناریوی آمریکا به ویژه نیروی نیابتی آن رژیم صهیونیستی و غرب برای «براندازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری» افزایش یافته است.

تحلیلگران منطقه غرب آسیا معتقدند آنچه در این مدت رقم خورد، صرفاً یک درگیری نظامی نبود، بلکه بخشی از یک پروژه پیچیده و جنگ ترکیبی بود که در حال حاضر به دلیل ضربات سهمگین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به بطن و متن اراضی اشغالی طی جنگ ۱۲ روزه و ۲۲ موج عملیات وعده صادق ۳  و له شدن صهیون‌ها، توقف جنگ به درخواست طرف مقابل اعلام شد.


بیشتر بخوانید: 


در این راستا ایکنا با محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی و نماینده اسبق مجلس، گفت‌وگو کرد که در ادامه می‌خوانیم:

شکست سناریوی معروف «نیل تا فرات»

ایکنا ـ ابتدا به عقب برگردیم و نگاهی به دلایل آغاز این جنگ داشته باشیم. اساساً رژیم صهیونیستی با چه اهدافی این جنگ را آغاز کرد و این حمله چگونه به ملت ایران تحمیل شد؟

در واقع جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، ریشه در سال‌ها پیش دارد. این تجاوز نه مربوط به چند روز گذشته، بلکه ادامه عصبانیت عمیق صهیونیست‌ها از پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. از همان ابتدا که انقلاب اسلامی پیروز شد، رژیم صهیونیستی با شکست بزرگی مواجه شد. سناریوی معروف «نیل تا فرات» آن‌ها شکست خورد و به‌ جای آن، موجی از بیداری اسلامی و انتفاضه‌های مردمی در فلسطین شکل گرفت.

این تحولات باعث شد هیمنه پوشالی صهیونیست‌ها در منطقه و جهان فرو بریزد. لذا آنچه امروز شاهد آن هستیم، ادامه همان سیاست‌های شکست‌ خورده‌ای است که به دنبال سلطه و اشغالگری بود. حمایت‌های آمریکا هم دقیقاً در همین راستا صورت گرفت؛ یعنی پشتیبانی از یک رژیم شکست‌خورده برای جبران ناکامی‌هایش در برابر جبهه مقاومت.

مبهوت قدرت تخریبی موشک‌های ایران

ایکنا ـ در جریان این جنگ ۱۲ روزه، سه محور برجسته به چشم می‌خورد: اتحاد ملی، هدایت و رهبری مقام معظم رهبری و قدرت موشکی ایران. یکی از این محورها عملیات «وعده صادق ۳» در 22 موج و دست برتر نظامی ایران بود، لطفاً تحلیل خود را در این باره ارائه دهید.

این سه محور کاملاً نشان‌دهنده قدرت راهبردی جمهوری اسلامی است. نخست، اقتدار نظامی ایران امروز برای دشمنان غیرقابل باور شده است. صهیونیست‌ها و حتی آمریکایی‌ها هنوز در ذهن‌شان، تصویری از ایران پیش از انقلاب دارند که نیروهای مسلح و نظامی آن وابسته به آمریکا و قدرت‌های بزرگ باشد. در حالی که جمهوری اسلامی امروز با نیروهای مسلح در حوزه‌های زمینی، دریایی، هوایی، موشکی، مخابراتی، راداری و حتی در حوزه جنگ الکترونیک به پیشرفت‌هایی رسیده که کاملاً بومی و در سطح عالی است.

ما فقط بخشی از توان خود را در عملیات‌های «وعده صادق ۱، ۲ و ۳» به نمایش گذاشتیم و هنوز بخش اصلی قدرت دفاعی‌مان استفاده نشده است. امروز برد موشک‌های ما، توان شناسایی و دقت حملات‌مان در سطحی است که می‌تواند هر تهدیدی علیه جمهوری اسلامی ایران را در کوتاه‌ترین زمان، نابود کند. امروز در نیروهای مسلح دارای توانمندی‌های بالا و بزرگی هستیم به طوری که در حوزه صنایع مخابراتی و مجموعه‌های راداری توان بالایی داریم که می‌تواند هر تهدیدی را شناسایی کند. همچنین در بعد زیردریایی‌ها، موشک‌های ساحل به زمین، زمین به ساحل و زمین به هوا، امروز جمهوری اسلامی در توانمندی بالایی قرار دارد. 

به‌عنوان نمونه، هنگامی که نماینده آلمان از محل‌های مورد هدف جمهوری اسلامی ایران در اراضی اشغالی بازدید کرد، به‌ شدت مبهوت قدرت تخریبی موشک‌های ایران شد؛ آن‌هم در حالی که هنوز از موشک‌های نسل جدید استفاده نشده بود.

بیانات رهبر معظم انقلاب؛ نشانه روشنی از جایگاه فرماندهی کل قوا

ایکنا ـ از دیگر محورهای جنگ تحمیلی 12 روزه صهیونی ـ آمریکایی، ، پیام‌های سه‌گانه مقام معظم رهبری در این مدت بود، در این باره و نقش آن‌ها در مدیریت شرایط چه نظری دارید؟

بیانات رهبر معظم انقلاب، نشانه روشنی از جایگاه فرماندهی کل قوا در جمهوری اسلامی و موضوع ولایت‌امری است. مقام معظم رهبری در شرایطی که دشمنان حتی نمی‌دانستند نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کجا پنهان شده، با اقتدار و آرامش در مقابل مردم سخن گفتند. این پیام‌ها هم به ملت آرامش داد و هم انسجام درونی را تقویت کرد.

از طرف دیگر، با شهادت برخی فرماندهان، جایگزینی سریع و هوشمندانه آن‌ها از سوی رهبر انقلاب نشان داد که در نظام جمهوری اسلامی هیچ خللی در فرماندهی نیروهای مسلح پیش نمی‌آید. از سوی دیگر جایگاه ولایت‌فقیه که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده، یکی از مهم‌ترین نقاط قوت نظام است؛ چراکه اجازه نمی‌دهد کشور در هیچ شرایطی به بن‌بست برسد. حتی در شرایطی که تهدیدهای دشمن در اوج بود، رهبر معظم انقلاب با شجاعت و آرامش به میان مردم آمدند، سخنرانی کردند و با سه پیام مؤثر و با صلابت، مسیر و مواضع جمهوری اسلامی را به‌ خوبی برای مردم تبیین کردند.

انسجام مردم؛ از نقاط قوت اصلی جنگ تحمیلی

ایکنا ـ انسجام ملی مردم از دیگر محورهای مهم و قابل تأمل در این جنگ تحمیلی بود. وحدت و انسجام ملی  بیش از پیش مردم در این مدت، بسیار چشمگیر بود. ارزیابی شما از این مسئله چیست؟

اتحاد و انسجام مردم با فرمایش مقام معظم رهبری در این دوره یکی از نقاط قوت اصلی ما بود. مردم با نادیده‌ گرفتن اختلافات داخلی، در کنار نظام ایستادند و به میدان آمدند و با اتحاد و یکپارچگی باعث شدند که این پیروزی‌ها زودتر بدست بیاید و دست یافتنی‌تر باشد و صحنه‌هایی مثل تشییع پیکر شهدای اقتدار ملی به یک مانور وحدت ملی تبدیل شد.

بازنده اصلی این جنگ، جریانات برانداز خارج‌نشین بودند؛ امثال خاندان پهلوی و هم‌فکران او که تصور می‌کردند حمله رژیم صهیونیستی منجر به آشوب در خیابان‌ها خواهد شد. آن‌ها امید داشتند مردم علیه نظام قیام کنند اما دیدیم که برعکس، مردم با رهبری همراه شدند و اقتدار نیروهای مسلح را ستودند. همین دو عامل باعث شد توطئه دشمنان ناکام بماند.

ضرورت آمادگی همیشگی نیروهای مسلح

ایکنا ـ اکنون که به نظر می‌رسد نوعی آتش‌بس ضمنی برقرار شده، چه توصیه‌ای برای حفظ آمادگی و هوشیار دفاعی کشور دارید؟

آمادگی نیروهای مسلح باید همیشگی باشد. چه در دوران جنگ، چه در دوران صلح و چه در دوران آتش‌بس، چراکه دشمن از دشمنی‌اش دست نمی‌کشد. همان‌طور که امام خمینی(ره) فرمودند: جنگ بین حق و باطل پایان‌پذیر نیست. بنابراین، آمادگی دفاعی نیروهای مسلح باید همیشگی باشد. البته از ابتدای انقلاب، ما همواره با تهدید روبه‌رو بوده‌ایم. 

این آمادگی پشتوانه‌ای است برای مسئولان و مردم تا با خیال راحت کارهایشان را انجام دهند. این آمادگی دفاعی باید با حمایت مسئولان حفظ و تقویت شود. نیروهای مسلح ما نه‌تنها پشتوانه امنیت، بلکه مایه آرامش ملت هستند. این یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌های ملی ماست و هرگونه غفلت از این حوزه می‌تواند برای کشور هزینه‌ساز باشد. بنابراین اتحاد، انسجام و حمایت از بنیه دفاعی باید همواره در اولویت باشد.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir