فاطمه مهاجرانی در نشست خبری اظهار داشت که در طی جنگ 12 روزه، شاهد حملات به صلح، علم و رسانه بودیم. به ویژه، حملات به صدا و سیما، کوی اساتید و زندان اوین رخ داد. این حملات فاجعه‌آسیب‌هایی را به همراه داشت که جهان را متعجب کرد. مهاجرانی تأکید کرد که حمله به بیمارستان‌ها، یگان‌های امدادرسانی و هلال‌احمر نیز از موارد فاجعه‌بار بود.

او ادامه داد: با وجود مصیبت‌ها، ایران همچنان پر از انسان‌ها و افراد با قدرت است. این کشور در هر بحرانی قوی‌تر از قبل برخاسته است. دولت، به عنوان یک نهاد خدمت‌رسان، از اولین دقایق جنگ کار خود را شروع کرد. وزارت بهداشت و درمان نیز در اولین لحظات اتاق‌های کنترل اورژانس را فعال کرد و با دانشگاه‌های علوم پزشکی هماهنگ شد. این هماهنگی به شکلی مؤثر کار را پیش برد.

در روز جمعه، جلسه فوق‌العاده دولت تشکیل شد. در این جلسه، چهار کارگروه در زمینه اقتصاد، زیرساخت، امنیت شهروندان و رسانه تشکیل شد تا نیازهای اساسی مردم را برآورده کنند. وزارت کشور برای حفظ امنیت جان مردم مسوول بود. سازمان برنامه و بودجه در زمینه زیرساخت‌ها، و شورای اطلاع‌رسانی دولت در زمینه رسانه فعالیت داشت. همچنین، پایداری اقتصادی و تامین کالا‌ها و سوخت از جمله اهداف این کارگروه‌ها بود.

مهاجرانی به آمار قربانیان اشاره کرد: 935 شهید تقدیم وطن شده‌اند، از این تعداد 140 زن و کودک و حتی خانوادگی‌ها با 12 عضو شهید شده‌اند. 5646 نفر مجروح به بیمارستان‌ها مراجعه کرده‌اند. آمبولانس‌ها، کادر درمان و هلال‌احمر نیز آسیب دیده‌اند.

در طول جنگ، مناطق مسکونی و بیمارستان‌ها مورد حمله قرار گرفتند. قدارت هلال‌احمر و بیمارستان‌های مختلف آسیب دیدند. 71 نفر در زندان اوین شهید شدند. خدمات‌رسانی سامانه‌های 1480 و 4030 نیز فعال شد و برای آرامش مردم از تجربیات کرونا استفاده شد.

مهاجرانی اظهار کرد که همدلی ملی در طول جنگ شکل گرفت. مردم با باور به شهادت به طرف مذاکره با دشمن نرفتند. به همین ترتیب، مشاهده شد که کمترین احتکار و گران‌فروشی رخ داد. با همکاری مردم و صنایع، مشکل فعالیت‌های اقتصادی رفع شد.

وی از نقش فراجا و بسیج در مواجهه با اقدامات تروریستی در جنگ صحبت کرد و تشکر خود را از رانندگان کامیون، اتوبوس و لوکوموتیو‌های قطار بیان کرد که با وجود اعتصاب، خدمات خود را به مردم ارائه کردند. همچنین، از نانوایان، سوپرمارکت‌ها، هنرمندان، دانشگاهیان و مداحان از همه عرصه‌های جامعه به خاطر پشتیبانی‌شان سپاسگزاری کرد.

مهاجرانی از حمایت دولت برای اسکان آسیب‌دیدگان جنگ یاد کرد و از همکاری شهرداری تهران و وزارت گردشگری تقدیر کرد. هتل‌های مختلف نیز خدمات رایگان و تخفیف‌های 20 تا 50 درصدی را برای آسیب‌دیدگان ارائه کردند. دولت برای تامین مسکن و وام‌های ساخت و ساز آسیب‌دیدگان برنامه‌ی خاصی دارد که در آینده اعلام خواهد شد.

او تأکید کرد که تفاوت عقلانی بین هویت ملی و دینی وجود ندارد و ایران و اسلام همیشه در هم تنیده بوده‌اند. این وحدت تا ابد پابرجا خواهد بود. وی همچنین از حمایت دولت برای ساخت منازل آسیب‌دیده از جنگ یاد کرد و از تحققCADE آسیب‌دیدی 3500 واحد مسکونی در کشور خبر داد.

در پاسخ به سوالات حول حذف پنج دهک از یارانه کالابرگ، مهاجرانی اظهار کرد که طبق سیاست دولت، فقط هفت دهک اول حق دریافت 11 قلم کالا را دارند. برای دهک‌های بعدی این مورد در آینده مطرح خواهد شد. او مشخص کرد که دولت برای تقویت انسجام جامعه برنامه‌های متفاوتی دارد، از جمله حضور ارکستر سمفونی تهران در میدان آزادی برای تشکیل همدلی بین مردم.

در مورد تعلیق همکاری ایران با سازمان انرژی هسته‌ای، مهاجرانی اظهار کرد که ایران هنوز عضو NPT است و بر اساس اصول این پیمان، حق دارد که فعالیت‌های خود را معلق کند. او از دیپلماسی دولت برای حل مشکلات منطقه‌ای، به ویژه با کشورهایی مانند عربستان و مصر، تقدیر کرد.

توسط jahankhabari.ir